Blockchain Big Data Storytelling

big data blog chain

Blockchain gaat de wereld veranderen, dat weet inmiddels iedereen. Hoe het werkt, dat weet dan weer niet iedereen. Er zijn wel heel veel mensen die vinden dat het een interessante kant op gaat. De nieuwe drogreden bij elke discussie over de gang van zaken in, pak ‘m beet, de wereld – onmetelijk lang uitgesponnen omdat de vertolker er na de eerste zin achterkomt dat hijzelf inderdaad eigenlijk gewoon geen idee heeft – lijkt nu te zijn: “Ja, maar wat ze bij die organisatie nu met blockchain doen. WAUW. Echt supertof dat. Zo anders, echt, wauw. Jij kan wel zeggen dat het de verkeerde kant opgaat in de samenleving, maar Blockchain is echt een gamechanger. Wauw. Heel mooi echt. Blockchain. Nee, dat is geen Bitcoin, dat hoef je mij niet te vertellen. Ik denk wel dat we goed moeten gaan nadenken over de gevolgen, want dit gaat heel veel betekenis krijgen. Ga maar is na, je doet nu alles nog op de oude manier. Ja, dat gaat dus allemaal veranderen. Vertrouwen is niet meer nodig, blockchain is vertrouwen. Wauw. Ik geloof echt dat dit de toekomst is. Nou, sterker, ik hoef het niet eens te geloven. Geloven hoeft niet meer met Blockchain.”

En hoewel je gevoelens van walging de boventoon voeren, denk je ergens toch ook: ja, maar overredingskracht heeft hij wel.  

En dat kunnen wij voor je regelen. Wil jij ook zo’n verhaal over je organisatie of je eenmanszaak, maar dan beter? Wil je ook kunnen vertellen wat jullie doen met big data, analytics en blockchain? Fijn, wij gaan je helpen, laat ons dat storytellen.

Wij begrijpen namelijk dat ook jij als afdelingsdirecteur van een koepelorganisatie van regionale basisscholen moet kunnen vertellen waarom jullie de gamechangers zijn op het gebied van onderwijs. Of misschien ben je electramonteur, en heb je net zozeer recht op een transparante workflow en een stukje inzicht van jou naar de klant. Of ben je landschapsarchitect? Dan wil jij toch ook eigenaarschap van de leefomgeving voor je stakeholders, door middel van blockchaintechnologie-implementatie in het werkproces? Maar waarom wil je dat?

Wij weten dat het verhaal belangrijker is dan de data en de technologie. Je klanten willen niet weten wat blockchain is, maar waarom je het gebruikt. Stond jij niet eens bij de kliffen van Dover, dacht toen aan je moeilijke jeugd in de jaren ‘70 en bedacht je toen niet dat blockchain eigenlijk een vertaling is van natuurwetten naar technologie? En dat je nu een beter mens bent?

Laat mensen voelen dat big data je een completer leider heeft gemaakt. Pas na die ene dinsdagochtend – alleen nog jij en Excel op kantoor, en in een vlaag van verveling (jij bent ook maar een mens) zat je te wroeten in de kwartaalcijfers van alle organisaties ter wereld. En toen, daar was dat algoritme, in schoonheid gelijk aan een compositie als de Matthäus Passion. Je liet het los op de data en vond de sleutel tot werkgeluk. Pas daarna wist je dat we eigenlijk gewoon weer terug moeten naar ‘oud’ werken.

Of vertel iedereen hoe je op de vingers werd getikt door je AI, toen je een mega investering wilde doen in een flagship store aan de A2. Uit de metadata van je klantensurvey bleek dat iedereen de enquête via wifi-in-de-trein had ingevuld. En je zat zelf nog in de sprinter Breukelen – Woerden toen je dat las. Toeval bestaat niet. Een goed verhaal wel.

Achter alle data zit een verhaal. Run je een bowlingbaan? Denk aan alle verloren data! Wat is de correlatie tussen het aantal strikes en het aantal bestelde vlammetjes. Hoe vaak kiest Nederland als schermnaam voor Mr. X en sexylady? Wat is de gemiddelde score van iemand die de naam 007 invult? Wat is zijn schoenmaat?

Heeft u een groentewinkel in Leusden? Denk aan de weegdata! Komt het winkelpubliek van de Hamershof aan de 2 ons per dag of moet de gemeente meer appels gaan uitdelen tijdens de avondvierdaagse?

Blockchainging the world – superanalyticsexceldiagnosis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×