FACE/OFF

facebook, face/off, disconnect, digidetox, opzeggen

Het wordt steeds duidelijker dat Facebook de moeder is van al het kwaad. Of beter de vader. Het is immers het patriarchaat dat de wereld verziekt.

Facebook heeft het nepnieuws in het zadel geholpen, ze volgen je overal, ze weten alles van je en ze manipuleren je. Hun enige doel is geld aan je te verdienen, verder interesseert het ze geen reet. 

Daarnaast wil Facebook niet dat je andere dingen doet op internet. En we moeten niet vergeten dat Instagram en Whatsapp ook van Facebook zijn. Jullie kunnen de lijst zelf verder aanvullen. Het is inmiddels wel bekend dat Facebook slechter is dan Pinochet in zijn beste jaren. Je schijnt ook helemaal niet gelukkig te worden van Facebook. Daar zijn de meeste mensen het ook over eens.

Facebook is inmiddels een reliek geworden van je leven vier jaar geleden. Niemand heeft in de tussentijd nog iets gepost, maar toch dwaalt iedereen er in zijn verloren uurtjes nog op rond. Te kijken hoe ieders leven er vier jaar geleden uitzag en de wanhopige posts van de zeldzame mensen die het niet kunnen laten hun leven te delen. En al dat nepnieuws en nieuws over nepnieuws.

En toch zit iedereen en zijn moeder gewoon nog op Facebook. Want, ja, je hebt Facebook toch nog altijd wel nodig.

– “Kijk, ik snap dat Facebook de kans op een vredige wereld heeft voor alle toekomstige generaties heeft verpest, maar het voor mij toch belangrijk om soms nog even te kijken wat daar gebeurt. Ik heb natuurlijk wel de app van mijn telefoon gegooid.”
– “Ik check daar altijd even welke schoenen ik net heb gekocht op Zalando.
– “Waar kan ik die babyfoto’s dan zien? Staan tegenwoordig niet alle belangrijke vacatures op Facebook? Ik heb daar een superchille kamer in Amsterdam Oud-West gevonden.” 

Is dat allemaal echt zo? Nee, natuurlijk niet!

Zeg je gewoon dat Facebookaccount vaarwel en krijg je ontwennigsverschijnselen, bel dan ons: FACE/OFF en wij vertellen je wat te doen.

Een feestje organiseren

Bel iedereen op dan weet je meteen zeker of ze komen.

Een kamer of appartement zoeken

Goede kamers of appartementen staan nooit op Facebook, dat weet iedereen. Via via kan je het beste krijgen.

Een belangrijke gebeurtenis delen

Met wie wil je deze geboorte van je eerste kind/overlijden van je ouders/ amputatie van je rechterbeen delen? Dat aantal mensen zal wel meevallen. Vertel het gewoon eens aan iemand die vraagt ‘hoe gaat het met je?’. Je zal zien dat iedereen het snel genoeg weet.

Een onbelangrijke gebeurtenis delen

Bel je ouders of vrienden, als je die hebt.

Songteksten delen

Schrijf het op je Eastpack of in je agenda

Evenementen in de buurt opzoeken

Drink iets en ga naar een wc in een café in de buurt

Delen dat het een seizoen is of dat het sneeuwt

Loop gelukzalig de deur uit, je krijg vanzelf aanspraak van je buurvrouw. Offline gesprekken gaan immers grotendeels over het weer.

Haatcomments

Plaats ze hier. Het blijkt niet uit te maken waar het over gaat, of je comment wordt geaccepteerd (waarschijnlijk niet), het gaat erom dat je het kwijt bent.

Oud-klasgenoten opzoeken 

Geef je klas op voor De Reünie.

Exen opzoeken

De exen waar het meest nieuwsgierig naar bent, hebben geen Facebook, of posten niets. Dat wist je best wel.

Contact onderhouden met je internationale Erasmus-vrienden

Vergeet ze gewoon. Je gaat die Europa-reis langs iedereen toch nooit maken.

Je start-up of goededoelenintiatief promoten.

Dit advies geven we niet graag, maar hier moeten we je toch gewoon naar Linkedin verwijzen. Helaas, de wereld is niet perfect.

Je dinsdagavond slijten

3D-kaarten maken. Nee, grapje, Netflix, duh.

Aan zelfkastijding doen

Zo’n stokje met van die balletjes aan het einde die je op je rug kunt slaan. Zie ook: Het Bernini-mysterie van Dan Brown. Kun je ook lezen, als zelfkastijding.

De pagina van je werk beheren

Gewoon niet doen.

Om je Facebookverslaving te bevredigen

In een groepje erover praten (niet in een Facebookgroep). Je kunt ook beginnen met roken. Waarschijnlijk gaan de twee hand in hand.

FACE/OFF – Disbelieve, Disconnect, Discover.

Volgende keer: Google

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×