De Discourshoer

discours, woorden, bedrijf, taal

Mensen zijn vaak onzeker over wat ze moeten verkopen. Je krijgt het idee dat je overal een sausje over moet gooien en het mooier moet maken dan het is. Niet vreemd, er is ook gewoon heel veel troep in het leven. Zonder de constante druk of iets het wel waard is om over te praten en onzekerheden die verhuld moeten worden, zou een CV immers nooit door iemand een ‘lifebrand’ genoemd worden, een biefstuk nooit op een menu als ‘for heaven steak’ terechtkomen en een opleiding nooit ‘Leadership for sustainability’ heten.

Je zou denken, als het niet met normale woorden kan, dan is er misschien iets mis. Dit is ongetwijfeld waar, en ook de reden dat iemand bij de aftrap van een nieuw project of ‘gave uitdaging’ roept: ‘We moeten hier samen een nieuwe taal voor maken!’. Met nieuwe woorden heb je ook opeens een nieuw product.

Woorden scheppen de werkelijkheid. Dit filosofisch statement hebben wij niet bedacht, maar dat doen we wel voor je.

Nieuw product, nieuw project of nieuw idee? Je kan nu bij ons terecht. Wij hebben een onuitputtelijke voorraad taal die jou kan helpen je idee in de markt te zetten alsof het niet een laatste wanhoopspoging of afgestoft plan van vijf jaar geleden is en je community niet diezelfde groep afgematte cynici. Want waarom zou je zeggen waar het op staat, als je ook iets anders kan zeggen?

Zie bijvoorbeeld hier ons meest recente project: een onderpresterende basisschool met een groot imagoprobleem. Maar ze kwamen naar ons, en wij gaven ze nieuwe taal.

In dit integraal kindcentrum (de school) staat competentiegericht leren (dingen leren) centraal. En dat niet alleen, ook het kind staat centraal (het is een school voor kinderen, een basisschool). Met de regelmatige focus op blended learning (de pauze) krijgt het leerling-volgsysteem (tikkertje) veel ruimte. In de Tweede Fase (de middag) gaat de plusklas (groep 2) aan de slag met het Studiehuis (vrij spelen) en krijgt de rest passend onderwijs (gewoon, onderwijs op je eigen niveau). Aan het eind van de dag zijn de kinderen opgeleid tot burgers (ze ruimen hun shit op) en kunnen hun wereldje weer aan met hun 21st century skills (computeren).

De discourshoer – woorden zonder woorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×