Pretpark 2007

pretpark, 2007, 2017, vroeger was alles beter, trump, wilders

We kunnen niet zeggen dat vroeger alles beter was, want daar zijn we nog net te jong voor. Helaas moeten we toch constateren dat de zaken er vóór november 2016 toch behoorlijk beter voorlagen, en dan met name de nabije toekomst. Ondanks onze bescheiden leeftijd mogen we noodgedwongen verzuchten dat vroeger inderdaad alles beter was.

Na 2016 denkt iedereen met weemoed aan voorbije jaren. Nostalgie, melancholie en sentiment, daar kom je de dag mee door.

Gelukkig hebben wij een oplossing gevonden voor dit collectieve lijden. Met als meevaller een sprankje hoop voor de toekomst: je hoeft nu je vage verlangen naar andere tijden niet meer om te zetten in een Brexit, Trump of stem op een partij die terug wil naar een tijd die niet meer bestaat.

Wij hebben onbestemde gevoelens van 2017 begrepen en concreet en tastbaar gemaakt.

Welkom in:

Pretpark 2007

Waar sustainability nog gezellig is, de iPhone net uit is en internet niet je leven beheerst want niemand heeft nog Whatsapp. Zeker je familie niet. Series kijk je gewoon op tv. Misschien een illegaal torrentje hier en daar, maar dat doe je alleen voor de nieuwe Harry Potter. Michael Jackson is nog niet dood, en zeker al die andere grote artiesten nog niet. Je grootste bezit is je bibliotheek mp3’tjes op je PC en je spaargeld staat gewoon nog op een betrouwbare bank met lekker veel rente. En wat bedoel je met de ‘1%’?

Je hebt nog gewoon een sofi-nummer en als De Wereld Draait Door om half acht begint denk je nog ‘hè, eindelijk weer een goed programma op televisie’. Geert Wilders is alleen populair in Limburg. Contador wint de Tour en dat komt omdat hij op dat moment ook gewoon de beste is.

De VOC-mentaliteit was het meest belachelijke wat in de politiek was gezegd. En alles wordt nog beter, want volgend jaar wordt Obama president. Wauw, wat een jaar, 2007.

Jij kan dit alles nu herbeleven!

Ben je 2017 ook helemaal zat? Kom terug naar 2007, net voordat alles kut werd. In Pretpark 2007 kan je een dag lang de realiteit van 2017 vergeten.

  • Ga op de foto met Bokito. Tenminste, als je je digitale camera niet bent vergeten.
  • Je kan in de rij gaan staan voor een eerste exemplaar van Harry Potter and the Deathly Hallows.
  • Loop door het Sprookjesbos met een scala aan dagelijkse taferelen van gewone mensen in 2007. Kijk door de raampjes naar binnen bij die schattige mensjes en zie wat ze op hun bordjes hebben liggen en welke wasjes ze draaien. Over welke probleempjes hebben ze het?
  • Pak de 3D thrill ride ‘Ondiep’ waar je in een Opel Astra door brandende straten van deze prachtwijk in Utrecht rijdt, terwijl je ruiten ingegooid worden door straatschoffies.
  • Neem de Betuwelijn. Een spannende achtbaan die moeilijk van start komt en waar iedereen later weinig over te zeggen heeft.
  • Stap in Carnaval Festival en laat het je deze keer nog niet opvallen dat het racistisch is. Net als de bootrit in de Fata Morgana. In Pretpark 2007 zijn deze attracties voor jou gewoon exotisch en lekker anders.
  • Neem plaats bij De Grote Donorshow en verbaas je over het feit dat niemand dit spektakelprogramma wil duiden door de term post-truth te gebruiken.
  • Doe je bij de eetstalletjes tegoed aan friet met kroket. Meer is er gewoon niet. Het zijn geen foodcarts en jij bent geen foodie.
  • En verveel je gewoon een beetje. Want de wereld is simpel en iedereen is oké. Niet iedereen is aardig, maar niet iedereen is slecht. Gewoon, lekker 2007

Wil je langskomen? Leuk!

Je kunt ons vinden in voormalige prachtwijk Presikhaaf in Arnhem, waar de wereld is stil blijven staan in 2007. Kom met de trein – koop een treinkaartje en vergeet je strippenkaart niet, want vanaf het station is het nog even met de bus. Of kom gewoon met de auto, want uitlaatgassen vinden wij nog niet echt een probleem.

Bij de ingang krijg je een sofi-nummer, maar je wordt er verder niet op gecontroleerd, want internet is nog niet zó groot.

Ben je na een dag nog niet uitgekeken? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Daarom staan op ons terrein ook een mooi hotel. Geen AirBnb natuurlijk. Gewoon ouderwets halfpension.

PRETPARK 2007 – HET IS NIET SAAI, HET IS GEZELLIG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×