Toekomst traders

BABYboomer, millenial, televisie format, ruilen, hypotheek

Iedereen weet dat babyboomers en millennials in de samenleving recht tegenover elkaar staan. Dat wordt dagelijks breed uitgemeten in de krant, ze interviewen elkaar enigszins vijandig op televisie en we vragen onze ouders verschrikt of het waar is, dat zij ook babyboomers zijn. (Dan zeggen ze: ‘Nee, nee, wij niet. Wij moeten doorwerken tot ons 67ste. Wij zijn zo hard de lul. Maar je oom, die is vier jaar ouder, die heeft net een camper kunnen kopen van de overwaarde op het vakantiehuis.’).

De kloof

En toch blijven die babyboomers en millennials grotendeels langs elkaar heen leven. De babyboomer maakt zich zorgen over stijgende zorgkosten en de millennial maakt zich zorgen over alle andere kosten. De babyboomer vraagt zich af of die EU wel zo’n goed idee is geweest, de millennial vraagt zich af hoe ze een politieke stem kunnen krijgen om Brexit zo snel mogelijk ongedaan te maken. De babyboomer twijfelt of hij nog moet investeren in zonnepanelen, de millennial twijfelt of hij moet verhuizen naar Oost-Groningen om een huis te kunnen kopen. De babyboomer heeft net een tajine gekocht bij de Xenos, terwijl de millennial kimchi aan het fermenteren is. En beiden zien ze groener gras bij de ander.

Zoals met elk vreemdelingenprobleem is de kern natuurlijk dat de millennial en de babyboomer elkaar niet begrijpen. En zoals programma’s als ‘We zijn er bijna’, ‘Erica op reis’ en ‘Bed and Breakfast’ ons hebben laten zien, is kijken naar de alledaagse beslommeringen van de ander hoewel bijzonder inzichtelijk toch weinig verzoenend.

Toekomst traders

Daar willen we verandering in brengen. In het programma ‘Toekomst traders’ ruilen millennials en babyboomers een week met elkaar van leven. Babyboomers kunnen zich eindelijk weer 30 wanen en millennials krijgen de kans om alvast in de toekomst te kijken en met wijsheid terug te blikken. Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe reageren zij op hun totaal andere leefomgeving? Gaan zij meer begrip opbrengen voor elkaar? Of zal Henk Krol gelijk krijgen en is dit de campagne die de 50+partij nodig heeft?

Afleveringen

Babyboomer Lisette (63) uit Woerden komt terecht op de kamer van 8 vierkante meter van Ruben (30) in Amsterdam. Hoe redt zij zich in haar dagelijkse functie als freelance junior contentmanager bij conceptbureau Purplepuppies? Hoe gaat zij om met haar 3 huisgenoten en het schoonmaakrooster? Heeft zij nog tijd voor haar Tinderprofiel en eigen micro- bierbrouwerij?

Millenial Lisa (29) komt terecht in de twee-onder-een-kapwoning van Marga (71). Hoe komt Lisa door het drukke activiteitenprogramma en houdt ze ook nog tijd over voor de kleinkinderen? Hoe slaat ze zich door het weekend als LAT-relatie Henk op de stoep staat met de e-bikes voor de Rabobank fietsdag?

Babyboomer Peter (68) komt terecht in het huis van Joël (31), die sinds kort weer bij zijn ouders woont nadat zijn relatie op de klippen is gelopen. Hoe gaat Peter om met de stress van de zoektocht naar een betaalbare woning? En wat denkt Peter van de dj-carrière van Joël? En zal hij bij het dancefestival dat pilletje nemen, of niet?

Idealistische millennial Ramon (35) is werkeloos en ruilt met Johan (64), beleidsmedewerker bij de gemeente Gemert-Bakel. Kan Ramon zijn idealen in stand houden tussen de goedlachse collega’s van Johan, en wat doet hij als de buren hem asperges met ham aanbieden? En wat doet hij als de vrienden van Johan hem ophalen voor de anti-EU-demonstratie?

TOEKOMST TRADERS – EEN WEEK MET OF ZONDER HYPOTHEEK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×