Stem ESC

stemmen, escape, control, referendum, internet

Hoewel we een beetje van slag waren door Brexit – wij vinden de EU namelijk wel tof – beseften we ons tegelijkertijd dat wij zelf ook al sinds eind jaren negentig gevangen zitten in een overcomplex en megalomaan systeem met onzichtbare leiders waar al ons geld in gaat zitten. Het internet.

Maar het is afgelopen. Wij stappen eruit. Mooi niet dat onze zuurverdiende centen nog langer worden gestopt in een instituut waarvan wij geen idee hebben waar het begint en waar het ophoudt.

Wij hebben ook de buik vol van het overgereguleerde cookiebeleid. Er zijn geen directe manieren meer om te krijgen wat je wil, overal komt een berg papierwerk bij. Alles op het internet lijkt voor ons te worden bepaald door bureaucraten die we niet hebben gekozen. We moeten de controle terugnemen.

Wij zeggen: #ESC, Stem escape! Neem het heft in eigen handen en laten we samen terugnemen wat ons is afgenomen.

En dan die netneutraliteit. Wie weet wat voor onverlaten dat ongehinderd allemaal binnenlaat in ons wifi. Moeten we zeker ook nog voor al die extra data gaan betalen.

Ja, wij zeggen #ESC. Stem escape! Al het geld wat overblijft als wij niet langer hoeven bij te dragen aan dat vermaledijde internet kunnen we steken in oer-Hollandse gebruiken zoals gezondheidszorg, polders en vierdaagses. En vergeet naast dat geld vooral ook niet de tijd die we over zullen houden. Van meest productieve land ter wereld wordt Nederland het allerallermeest productieve land ter wereld. Nergens op de wereld hebben mensen zoveel tijd als in Nederland, zo zonder internet.

Dat internet laat ook elke gek binnen. En je kan er wapens kopen.

Zeg het met ons, #ESC. Stem escape! Wij willen niet langer lijden onder uren verspilde tijd aan kattenfilmpjes, ‘op welke aardappel lijk jij het meest’-testjes en werkmail.

Geef ons onze vrijheid, geef ons een referendum.

 

STEM ESC – SHIFT COMMAND, TAKE BACK CTRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×