Solidariteitsheffing voor ouderen

solidariteitsheffing, huisjes, ouderen, eu, marktwerkingWe lazen afgelopen week dat elk EU-land het opnemen van vluchtelingen kan afkopen voor 250 duizend euro per geweigerde vluchteling. Aangezien er nog steeds een tomeloos vertrouwen marktwerking heerst, hoopt de EU dat Hongarije en Slowakije nu ook wat vluchtelingen op zullen nemen. Gezellig wordt het daar dan. Dit is niet de eerste keer dat marktwerking uit het laatje wordt getrokken om een humanitaire plicht te omzeilen. Emissierechtenhandel was ook al zo’n succesverhaal.

Mocht je hier door de regels heen lezen dat we niet zo enthousiast zijn, dan kan dat kloppen. We waren echter wel geïntrigeerd door het idee van solidariteitsheffing. Het klinkt zo mooi. Elke maatschappij kent problemen waar niemand eigenlijk écht iets aan wil doen. Het klimaat, vluchtelingen, private schulden, ongelijkheid en, natuurlijk, ouderen. Daar wil je niet eens iets aan doen als ze in je familie zitten. Je kunt deze zorg natuurlijk afkopen, maar het blijft een blok aan je been als ze ook nog eens ziek worden, het pensioen opmaken, vereenzamen en toch een mening blijven hebben. Hoe kunnen we dit probleem oplossen op een manier dat we er minder last van hebben en het ook nog eens klinkt alsof we dit doen uit het meeste erbarmelijke stukje empathie dat we kunnen vinden? Solidariteitsheffing is het antwoord.

Wij stellen voor alle ouderen per direct heel solidair naar Spanje te verhuizen. Er zit al een natuurlijke neiging in de oudere om naar de costa te trekken en het klimaat schijnt wonderen te doen voor de gezondheid en het geklaag. Bovendien kan Spanje de werkgelegenheid aangrijpen om de gehele economie er weer bovenop te helpen en daar profiteren we in Europa allemaal van.

De solidariteitsheffing is 150 duizend euro per oudere. Het mag natuurlijk geen koopje zijn, maar wel goedkoper dan een vluchteling. Ze hebben immers geen scholing meer nodig, lopen niet snel weg en planten zich met een beetje geluk niet meer voort. Je hoeft ze natuurlijk niet te bezoeken, maar als je het leuk vindt om in hun huisjes te kijken dan kan dat natuurlijk in je eigen vakantie in Spanje geregeld worden.

Ouderen liever opvangen in je eigen huis? Dat kan natuurlijk altijd, we willen je niet je familie ontnemen. We zoeken altijd naar een humane oplossing, als die maar niet te dichtbij komt.

Solidariteitsheffing voor ouderen – nooit meer zorgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×