Het ouderenfestival

oude mensen, festival, ouderen, jan smeets, morfineWe komen de laatste tijd steeds meer oude mensen tegen. Vreemd, want je zou denken dat, aangezien wijzelf ook ouder worden, dit zou afnemen. Maar het zal de vergrijzing zijn. En het feit dat onze generatie gewoon moet werken voor de centen. Die komen niet meer buiten.

Die ouderen vind je overal. Met z’n allen wanen ze zich hoofdrolspeler in La Grande Bellezza, voelen ze zich weer jong als ze naar Typhoon luisteren en ontdekken ze en masse de humus om op hun verjaardagsfeestje op de zondagmiddag hun cracker doorheen te halen en te vieren dat ze weer een jaar dichter bij de dood zijn. Waar popcultuur ooit alleen aan de jeugd was voorbestemd, is het nu overgenomen door de senioren. Pensioenbreuk, generatiekloof, gewetensconflict: ze maken zich er niet druk over. #genieten, dat wilen ze.

Dat is ook precies waar wij mogelijkheden zien. Vrije tijd en overdadig kapitaal, dat moet je immers nooit onaangeroerd laten. Filmmakers hadden dit als eerste door. In de bioscoop kom je terecht bij productie over eigenwijze dames op leeftijd, de ongemakken van een in de slop geraakt huwelijk en romantiek op latere leeftijd – het liefst in een exotisch oord – en vriendschappen voor het leven. Want, je wist het niet, oude mensen hebben échte vrienden. En seks. Als resultaat zitten de matinees tegenwoordig vol met 65+’ers.

Kuuroorden, single-vakanties, spelavonden, opera, het buurtcafé; ze zijn niet meer van deze tijd, want ook ouderen zijn hip. Gelukkig zijn er nog zoveel meer vrijetijdsbestedingen geschikt voor deze welwillende markt. Ouderen willen ook het gevoel hebben dat ze leven. Je vraagt je daarom af waarom er nog geen ouderenfestival is.

Deze zomer is dat er wel. Het ouderenfestival is voor iedereen die niet de tering wil krijgen, maar naar de tering wil gaan. Een weekend lang sociaal, fysiek en mentaal op het scherpst van de snede voelen dat je leeft.

Om het gevoel te hebben helemaal kapot te kunnen gaan, het idee te geven het nieuwste van het nieuwste te ontdekken en afzien op de oude dag weer in een nieuw daglicht zetten.

Een hotdogtent met een blender ernaast, t-shirts met op de voorkant “Hilversum 3 bestond nog niet” en achter “toen ik je moeder heb genomen”, wc’s met noodknoppen – beter nog, om de tien meter een AED reanimatie-kit, überhaupt meer EHBO, een drugsbeleid dat een onderscheid maakt tussen recreatieve en medische morfine, Jan Smeets als alomtegenwoordig spreekstalmeester, het geluid gewoon lekker hard – want wat kan er nog kapot?, thuiszorg in de tent, een oplaadpaal voor insuline en pacemakers en natuurlijk een sauna en modderbaden.

HET OUDERENFESTIVAL – OMDAT ER GEEN LEVEN NA DE DOOD IS

Early bird korting bij vertoning van AOW-pas of veteranenpenning. In geval van overlijden kan het ticket kosteloos op een andere naam worden gezet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×