De 4-uurredding

vier uur, werk, verveling, oplossing

Niet iedereen heeft leuk werk. Dit is niets om je voor te schamen. Een half uurtje achter je computer kunnen mediteren zonder dat iemand dat doorheeft heeft z’n voordelen. Vroeger zat iedereen ook gewoon de dagen uit en hoorde je nooit iemand zeuren over inspraak en persoonlijke ontwikkeling.

Helaas kun je tegenwoordig – wanneer je om vier uur moet concluderen dat je gedurende de gehele dag tussen het webshoppen en facebooken door – enkel twee telefoontjes hebt opgenomen en vijf documenten naar een andere map hebt gesleept, daar niet meer hartelijk met je collega’s om lachen. De kans is aanzienlijk dat zij hun werk namelijk wél leuk en gewichtig vinden en je zullen adviseren om zelf een uitdaging te zoeken: “Wees toch lekker pro-actief!”. In je dodelijk saaie taken zeker.

Dus breng je de dagen eenzaam achter je bureau door en kun je de verveling alleen nog afwenden door af en toe naar de WC of de brievenbus te lopen.

Niet langer. Ook jouw werk mag een spektakel zijn en wij gaan daar voor zorgen. Bel ons op een moeilijk moment – ons vermoeden zegt vier uur – en wij staan voor je klaar.

Wat hebben wij te bieden?

1. De koerier – Een koerier komt langs met een wel heel vreemde bestelling die niemand kan plaatsen. Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht.

2. De sollicitatie – Er is per ongeluk een vacature voor jouw baan uitgezet en een van onze acteurs komt bij je solliciteren. Laat hem of haar meelopen tot het eind van de werkdag en geniet even van de illusie dat je er zelf mee zou kunnen stoppen.

3. Het brandalarm – Een goedkope optie. Leuk voor BHV’ers en rokers.

4. De bevalling – Iemand in je directe omgeving wordt onwel en belt met de stellige mededeling dat alleen jij kan helpen. “Sorry, ik móet echt weg.”

5. Het interview – Een journalist komt je interviewen over jullie duurzaamheidsbeleid, maar verlaat het pand niet voor belangrijke bedrijfsinformatie bij je is losgetrokken. Hangen, wurgen en genieten.

6. De IT-crash – Deze IT-crash vindt alleen plaats op jouw computer, is gegarandeerd morgen weer over, maar zorgt ervoor dat er vandaag niet meer gewerkt kan worden. Dan maar naar huis.

7. De aliens – Sci-fi optie, voor de liefhebber. Overal in het kantoor gaat tegelijkertijd de telefoon rinkelen. Systeemplafondplaten vallen uit de lucht. Beeldschermen beginnen te flikkeren en er druipt groen spul uit de radiatoren. Wat is hier aan de hand?

8. Het straatongeluk – Zomaar voor de deur. Wie belt 112 en troost de omstanders? Jij dus.

9. De gijzeling – Onze eigen ME-bus rijdt langs. Er stappen twaalf man uit om de gegijzelden te bevrijden: jullie. Pas na een drie uur durende omsingeling en onderhandeling komen ze er achter dat er geen gijzeling aan de hand is. Mooi, precies tijd om uit te klokken.

10. Het massa-ontslag – Een collega krijgt van hogere hand een e-mail dat per direct iedereen is ontslagen, omdat het bedrijf eigenlijk al een jaar failliet is. Dit blijkt – nadat de spanning urenlang tot op de receptie te voelen is en het roddelcircuit op volle toeren draait, net voor iedereen om vijf uur mismoedig naar huis wil gaan, toch niet het geval te zijn.

DE 4-UURREDDING – VOOR ALS HET LEVEN ER NIET TOE DOET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×