Party generator voor DJ-namen

dj namen, ade, amsterdam dance event, generator, muziek, duits, dier

Het Amsterdam Dance Event is inmiddels in volle gang. Dit is te merken aan de treinen naar Ziggo Dome waar meisjes Bacardi Razz drinken en alle coole mensen die door Amsterdam lopen, met zichtbaar slaapgebrek en een shot kurkuma in de hand.

We moeten nu even persoonlijk worden en iets bekennen. Wij voelen ons altijd een beetje ongemakkelijk door elektronische muziek. Niet dat we er niet van kunnen genieten – ook wij hebben ons wel eens in het zweet gedanst ergens in een kelder buiten de Amsterdamse ring en op een festival extatisch gedaan op Erol – waar is de climax? hier is de climax – Alkan. Boem boem boem, paaauuuwwwwww. LICHT! LICHT! LICHT! TSJAAAAK. pieuw pieuw pieuw (impressie van een EDM-climax).

We voelen het wel, maar we zijn het niet. We begrijpen het wel, maar we denken dat iedereen het beter begrijpt. Als je met je ogen gericht op de vloer staat te dansen is het prima, maar dan kijk je om je heen en kom je erachter dat iedereen er eigenlijk veel beter in is. Die mensen komen voor deze dj, wij doen toevallig mee. Of we moeten ook gewoon drugs gebruiken, maar dat is weer een ander verhaal.

Gelukkig kunnen we wel op een andere manier een bijdrage leveren aan het elektronisch dansfestijn. Elektronische muziek bevat namelijk weinig tot geen tekst, en dat is nou net waar wij ons wel helemaal heimisch bij voelen.

Als je net als wij het dj-programma van een gemiddeld dance-event doorbladerd heb je eigenlijk geen idee waar je heen gaat. Een dj-naam zegt net zo weinig over de muziek die je krijgt, als je gezondsheidsaanbevelingen van de Albert Heijn over de voedselwaarde van zijn producten.

Dit gegeven kun je gebruiken om eindeloos veel party’s te genereren.

Dus voor iedereen die een feestje organiseert en vast een paar dj-namen op de flyer wil laten drukken, omdat het uiteindelijk niet uitmaakt wie er daadwerkelijk achter de draaitafel plaatsneemt, hebben wij het volgende bedacht:

De party generator voor dj-namen

Hoe kom je aan een geloofwaardige line-up?

Iedereen kent de Tiesto: eerste twee letters van je voornaam + laatste drie letters van je achter naam + o. Maar laten we eerlijk wezen, die dj-naam past alleen maar bij iemand zo uitgehold en zielloos als Tijs Verwest. Ongetwijfeld een onzettend sympathieke kerel, maar wij hebben hem buiten primaire levenskenmerken, zoals ademen, niet kunnen betrappen op emoties. Zelfs Daft Punk heeft meer gezichtsuitdrukkingen.

Voor dj-namen heb je verschillende opties:

  • Iets Duits, zoals Kraftwerk, Alle Farben of Das Flederhaus. Werkt vaak goed door de associatie met de Berlijnse scene.
  • Een woordgrap op je eigen naam en rijm doet het leuk: DJ Rob-E,
  • of gewoon een eigen naam, als je echt succes wil en serieus genomen wil worden.
  • Iets met cijfers: Deadmau5, R3hab, Bl3nd, 3lau.
  • Hardwell, Axwell, Skrillex, Angerfist: iets hards en afstandelijks.
  • Vervang eens een s door een z
  • DJ Jean? Er zijn nu weinig DJ’s die nog ‘DJ’ in hun naam willen. Interessant als je een jaren ‘90 imago wil uitstralen; dit draait al heel lang mee.
  • Wil je een fictieve vrouwelijke dj boeken? Doe dan iets met een dier in de naam.
  • De naam mag nooit en te nimmer lijken alsof je met meer bent, ook niet als je wel met meer bent. Gebruik nooit een meervoud.

Binnen een handomdraai heb je een setlist voor je volgende feest:

Kittenscreams, Peter Waldorff, DJ Smokes, Hauzbanger, R4U, dvrgn

Kom je ook?

de party generator voor dj-namen – omdat het om de muziek gaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×