Gluten stretchen

gluten stretchen

“HELP!” roept je boterham, “HELP!” schreeuwt je pasta, “HELP!” krijst je appeltaart.

Niemand eet meer gluten, want ze schijnen slecht voor alles te zijn. Stop je met het eten van gluten, dan verdwijnen je puistjes, migraine, lusteloosheid en onbestemde gevoel als sneeuw voor de zon. Niet zo lang geleden beleefde brood nog een enorme revival, maar als je tot de ‘laggards’  behoort die nog steeds een pain rustique verkiezen boven een bakje lijnzaad, dan mag je jezelf weleens over je schilferige hoofdhuid krabben. Of stel dat je het bakken van je eigen brood pas net onder de knie hebt. Oei.

En zo wordt eten in het algemeen steeds moeilijker. Kon je eerst nog gewoon aanschuiven bij elk willekeurig buffet of roepen: ‘anders eet ik wel een boterham’, nu moet je altijd met een eigen avocado op zak naar buiten gaan.

Jarenlange beschaving wordt zomaar aan de kant gezet. De neanderthaler die brood heeft ontdekt toen hij erachter kwam dat je een papje van geplette zaden en granen in de zon te drogen kon leggen, draait zich om in zijn veenbed.

En laten we wel wezen, je hebt eigenlijk geen idee waarom je de gluten aan de kant zet, en je vind het eigenlijk ook helemaal niet leuk. Er wordt je verteld dat het goed voor je is, dat je langer zal leven en dat je dunner wordt. Geen gluten, geen sores. Geen sores, geen mislukt leven. Geen mislukt leven, nooit meer alleen. Maar het is niet waar, je voelt je nog steeds weleens eenzaam, je maakt nog altijd fouten op je werk, sommige kleding staat je nog steeds niet, je relatie kabbelt voort, en bij enkele selfies barst je nog steeds in tranen uit.

Je irrationele angst voor gluten is niet gegrond, dus laat ‘t los en geef brood weer een kans.

Wees niet bang voor gluten, combineer ze gewoon met een gezonde work-out waar je ook energie van krijgt: gluten stretchen.

Gluten stretchen geeft je weer vertrouwen om gluten te eten en neemt je angst voor het leven weg. Het is aangetoond dat gluten stretchen endorfinen aanmaakt, net als sex, acupunctuur en zwangerschap. Hier word je gelukkig van.

Elke ochtend 5 minuten gluten stretchen geeft je meer dan genoeg energie om de dag weer aan te kunnen. Natuurlijk weten wij ook wel dat jij daar de discipline niet voor hebt. Download daarom onze handige app, die je elke dag op een handig tijdstip eraan herinnert dat je je dagelijkse portie gluten wel weer kan gebruiken.

Gratis tip: stop de gluten daarna in de oven en bak er een heerlijk brood van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×