Silent Witness

silent witness, ngo, asielbeleid, vluchtelingen

Over vluchtelingen zullen wij geen sarcastisch stukje schrijven. Mensen die zich genoodzaakt voelen het Kanaal over te zwemmen op zoek naar een beter leven verdienen geen cynisme. Iedereen heeft er wat over te zeggen, iedereen wil dat het goedkomt en iedereen wil de menselijkheid terug in de discussie. Maar niemand wil er echt zijn handen aan branden. Wat kan je wel doen?

Je kan de politiek in. Met een beetje geluk weet je je via de gemeenteraad van Horst aan de Maas op te werken naar een Tweede Kamerzetel bij een coalitiepartij en krijg je per ongeluk de portefeuille asielbeleid in de handen gedrukt. En dan sta je daar, voor de camera en met een microfoon onder je neus. Je mompelt iets over ‘tragisch’, ‘de EU’ en ‘mogelijke maatregelen’ en je kan weer verder. Als het maar goed komt met de Fyra.

Of je begint een sociale onderneming. Helaas kom je er al snel achter dat je aan vluchtelingen weinig kan verdienen.

Of je gaat bij een NGO, maar dan neemt niemand je serieus en denkt iedereen dat je teveel verdient.

Gelukkig is er een oplossing: Silent Witness, de NGO die aan de zijlijn toekijkt. Perfect voor iedereen met idealen en zonder ruggengraat. Nu je met succes die windmolens uit je achtertuin hebt weggeprocedeerd en op vakantie bent geweest naar Marokko (waar je een koffer vol Berbers aardewerk en een Koran voor op de koffietafel hebt meegenomen) maar thuisgekomen meteen tegen moskee hebt geprotesteerd, heb je weer tijd voor een nieuw goed doel.

Silent Witness kijkt toe, registreert en observeert. We blijven staan en kijken en zien zo niets door de vingers. We creëren zoveel bewustwording, dat we uiteindelijk zelf maar de ogen sluiten.

SILENT WITNESS – DE NGO DIE AAN DE ZIJLIJN TOEKIJKT

ngo, vluchtelingen, asiel, marokko, nimby, silent witness, nivea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×