Weerbaarheidstraining ‘Nu mag ik even’

emancipatie, kinderen, museum, weerbaarheid, training, coaching, ouders, spelen, museum

Wij zijn eind twintig. Officieel zijn we volwassen. Hier gedragen we ons ook naar; zo hebben we onze belastingaangifte gewoon voor 1 april gedaan en kennen we mensen die trouwen en kinderen krijgen. Bovendien hebben we een verzekering.

We hebben geen problemen met volwassen worden, want er zitten ook voordelen aan, zoals het wegvallen van de druk om je elk weekend klem te zuipen en steeds makkelijker je zwaktes kunnen toegeven.

Behalve als we omringd zijn door kinderen. Dan zakt de moed ons in de schoenen en lopen we het liefst huilend weg. Terug naar huis, naar onze administratie en re-run van Gilmore Girls. Daar weten die kinderen toch helemaal niets van.

Dit is niet omdat we ongewild kinderloos zijn (we zijn ook pas eind twintig, laten we niet te hard van stapel lopen) of omdat we een hekel hebben aan kinderen. We willen gewoon wat zij ook hebben: kindervoorrang.

Weerbaarheidstraining ‘Nu mag ik even’

Gelukkig is er een oplossing: de weerbaarheidstraining ‘Nu mag ik even’, emancipatie voor volwassenen die ook kinderactiviteiten willen doen

Bij deze training oefenen we in het opeisen en bewaken van je eigen ruimte, ‘nee’ zeggen en zelfbewustzijn: ‘Ho, wacht, ik ben een volwassene en ik wil ook de slang aanraken / met een prins op de foto / aan het touwtje trekken’.

In de training leer je ook voor elkaar op te komen: ‘nu mag die mevrouw even, die heeft ook al heel lang staan wachten.’, en je leert een rondleider of animatieteam er subtiel op te attenderen dat jij ook mee wil doen.

We hebben buttons met ‘Ik ben volwassen, maar behandel me als een kind’, maar voor degene die deze stap uit de kast te radicaal vinden leren we de cursist ook hoe je dit geraffineerd kan communiceren.

Ouders en kinderen

Je leert je op deze cursus ook prettig te voelen wanneer je door twaalf ouders en hun kroost venijnig wordt aangekeken terwijl je het enige konijn op de kinderboerderij aan het aaien bent.

De cursus is ook beschikbaar voor ouders. Ouders hebben namelijk het probleem dat ze altijd alle behendigheidsspelletjes en tactische games mét kinderen moeten doen, en dus moeten verliezen. Hier leer je om je winst toe te eigenen, zonder je te laten imponeren door het leeftijdsverschil.

‘NU MAG IK EVEN’ – VOOR MENSEN MET EEN KINDERWENS

training, weerbaarheid, kinderen, volwassenen, kindervoorrang, kinderboerderij, button, emancipatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×