Makelaarskantoor ‘Van krap naar krimp’

makelaar, stad, platteland, vrienden, verhuizen, moestuin, kinderen, baren

Nederland is vol. Dat zei Pim Fortuyn enige tijd geleden al. Nu is ook de grachtengordel het met hem eens. Amsterdam zucht onder de toeristen. De toeristenquarantaine leek een oplossing, maar heeft zich niet kunnen bewijzen. Nu spreken wij de laatste tijd veel mensen die eigenlijk wel weg willen. Weg uit de stad, weg van de drukte en weg van de anonimiteit. En ze willen niet alleen weg uit Amsterdam, ook in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven hebben ze er genoeg van, de stad.

Ergens in je jaren als twintiger kom je in een stad terecht, voor je studie of eerste baan, en daar bouw je je netwerk op. Je vrienden, je werk en je nieuwverworven hobby’s; allemaal zijn ze jouw leven gaan vormen in die ene stad waar je ooit terecht bent gekomen. Maar nu wil je daar eigenlijk helemaal niet meer wonen. Je probeert iets met een eigen moestuin op het balkon, begint een Facebookgroep voor de straat, fietst tweewekelijks vijf kilometer om voor een streekproduct en elk weekend met mooi weer verzucht je ‘ach, ik wil de stad uit’. Maar het is niet genoeg. Alleen dat netwerk wil je ook niet kwijt.

Geen probleem. Nu is er Makelaarskantoor ‘Van krap naar krimp’. Ruil met je vrienden die krappe veertig vierkante meter driehoog in voor een dorp vol vrijstaande huizen in een weelderige krimpregio met de ruimte die je voorheen alleen kende van de eufemistische ‘openbare ruimte’, die altijd door een festival in beslag wordt genomen. Of scooters. Of mensen.

Kom met je netwerk langs voor een kennismakingsgesprek en wij kijken wat we voor je kunnen doen. Er zijn honderden dorpen in Nederland die staan te springen om wat virile inwoners die op het punt staan hun basisscholen van de ondergang te redden en niets liever doen dan eten van de boer afnemen. Die zijn allemaal naar jou en je vrienden op zoek. Met liefde bieden ze jou de huizen aan die al jaren leegstaan en voor een prijs waar je normaal je parkeervergunning van financiert.

Meld je samen met je vriendengroep aan en we gaan samen met jullie op zoek naar een leeglopend dorp. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de broodnodige voorzieningen aanwezig zijn: een glasvezelnetwerk, moestuin en wekelijkse tourbus naar de meest dichtstbijzijnde grote stad om de meest recente cultuurfenomenen op te snuiven die in De Wereld Draait Door zijn geëtaleerd.

Wij halen het beste uit de stad naar een dorp. Dat ben jij. Samen met je vrienden.

Makelaarskantoor ‘Van krap naar krimp’ – baren kan ook buiten de ring

One thought on “Makelaarskantoor ‘Van krap naar krimp’

 • 27 May 2015 at 08:44
  Permalink

  Top initiatief.

  Graag hoor ik nog van jullie, ik heb een huurhuis in voorschoten,
  en zou graag verhuizen naar een dorp, die leegloopt.

  MVG Martin Kerkman

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×