Pulled Pork

pulled pork, onzin

Het is weer lente. Alle restaurants, café’s en pop-up eettentjes rijden hun Tibetaanse BBQ’s en Kirchizische grillplaaten naar buiten. Vanaf nu is het eten en de buitenlucht niet meer wat het is geweest. Pulled pork is overal. Het bezoedelt de geur van versgemaaid gras, bloesem en zonnebrand. En je kransslagader.

In het hele land worden weer varkens uit elkaar getrokken om ons de illusie van een lifestyle voor te houden die zich kan meten met het hipste wat zich in Noord-Amerika afspeelt.

Geef toe, pulled pork is irritant voedsel. Dit is met name het ritueel van het lange bereidingsroces en de gewichtigheid van iedereen die zich daarmee bezig houdt. ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog op een wegwerpbarbecue zou barbecuen’. Pulled pork is veeleisend voedsel, getver.

Maar het kan ook anders. Eet dat vlees gewoon rauw en hou je bek. Immers, als je iets heel lang laat liggen, dan kun je het op een gegeven moment ook gewoon uit elkaar trekken en hoef je niemand te vervelen met het bereidingsproces. Kijk maar naar die appel in je fruitschaal, die heb je ook dezelfde ruimte gegeven om te laten besterven, maar daar doe je niet zo interessant over. Die relatie van twee jaar geleden daarentegen, die waar je flink aan heb zitten trekken, heb je toen laten besterven en daar kan je nu bere-interessant over praten. Of die Bordeaux uit ‘74, of George Clooney, of coalitieplannen.

PULLED FRUIT – JE MOET ER NIET ZO HARD AAN TREKKEN

pulled pork, barbecue, hipster, food
Photo Credit: everyday Zoid 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×