Friet From Desire

friet, patat, stiefcollectief, pannenkoekenrestaurant, rijk worden, binnenlopen, geld, pensioen

Al sinds we achttien zijn denken we aan een beter bestaan. Een leven vrij van verlangen naar geld, macht en roem. Meer vrijheid en liefde, dat willen we. We werken nu al jaren aan een carrière in de dienstensector, maar we zijn er inmiddels wel achter dat deze weelde daar niet te halen valt.

Iedereen weet dat het exploiteren van een pannenkoekenrestaurant of snackbar de enige zekere weg naar succes is. Lage onkosten, populair product, 24 uur open en altijd de tv aan. Twintig jaar hard werken, nooit op vakantie en je bent binnen.

Helaas zijn we geen achttien meer en kunnen we niet al op ons 38ste stoppen met werken, maar al jaren troosten we onszelf op onze slechtste momenten met de gedachte dat we op elk moment een antiquariaat kunnen wegjagen en daar onze snackbar ‘Friet From Desire’ kunnen beginnen.

In roodgeblokte zakken serveren wij met joviale glimlach knapperig gebakken frieten met royaal mayonaise aan iedereen die maar met een daalder in de hand bij ons binnenstapt. In onze toonbank liggen de heerlijkste snacks, gescheiden door nepsla en kunstgras.

Wil jij eens een keer een andere snack dan een frikandel? Dan hebben wij voor jou een viandel! Ben je vegetarier en de kaassoufle’s beu? Dan hebben wij voor jou een kipcorn. Of is dat vlees? Wil je biologisch? Ga dan maar naar de haute friture. Immers, zonder lage onkosten geen geld, macht en roem binnen 20 jaar.

Wij hangen twintig jaar boven de frituur te zweten en zwoegen, maar dan, dan zullen onze geest en zintuigen gezuiverd zijn.

FRIET FROM DESIRE – WANT MORE and more, PEOPLE JUST WANT MORE AND MORE

 

 

friet, patat, rijk worden, cafetaria, pannenkoekenrestaurant, pensioen, binnenlopen, geld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×