Heel Holland Bakt Lucht

gerdie verbeet, format, great british bake off, heel holland bakt, van hollandse bodem, provinciale staten verziekingen, stemmen, waterschap

Heel Holland is van alles aan het maken. We gunnen elk oud ambacht natuurlijk zijn eigen come-back, maar na taarten (Heel Holland Bakt), moestuintjes (Van Hollandse Bodem), jurken (Door het Oog van de Naald) en bloemstukken (Hollands Beste Bloemstylist) is het nu tijd om met Heel Holland iets van de samenleving te maken. Nu is er ‘Heel Holland Bakt Lucht’.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komen onze bewindslieden samen in een tent in de achtertuin van Paleis het Loo om daar de strijd aan te gaan. Met de altijd innemende en scherpe Gerdie Verbeet als presentatrice en juryleden Henk Staghouwer (gedeputeerde Provinciale Staten in Groningen) en Leny Eijssen (Statenlid voor de SP in Limburg) gaan de kandidaten het tegen elkaar opnemen in drie opdrachten.

Ronde 1 – Signature bake

De kandidaten krijgen 3 uur om een powerpointpresentatie te maken om op hun eigen manier uit te leggen wat Provinciale Staten nou precies zijn. De jury waardeert het als nationale kwesties niet op – al dan niet slinkse – wijze worden aangehaald, maar des te meer als waterschapsproblematiek wordt aangestipt.

Deze powerpointpresentatie van 10 minuten dient relevant, bondig, helder en vermakelijk te zijn. Iets waar weinigen eerder in zijn geslaagd, maar waar we veel vertrouwen in hebben dat het goed komt. De kandidaten zijn immers de (toekomstig) leiders van ons land.

2 – Technical challenge

Deze opdracht bestaat uit een debat van een half uur tussen de kandidaten, waarbij echter de volgende woorden niet mogen worden gebruikt:

sterk, sociaal, samen samen sterker samen werken samen leven vooruit minder (danwel ‘meer’) eind van de crisis is in zicht het verschil maken
afmaken waar we mee begonnen zijn zekerheid van goed werk participatiesamenlevering Ohja, inderdaad, waterschap Europese zakkenvullers sneuvelen horizonvervuiling ehh..

Wat een verbaal spektakel zal dit worden. De Provinciale Staten en de waterschappen zullen eindelijk geduid worden, en dat binnen een half uur.

3 – Show-stopper

Als laatste opdracht de show-stopper. De opdracht aan onze bewindslieden: maak binnen 5 uur een verschil in je provincie, ofwel: krijg iets voor elkaar. Dit zal ook weer zo’n pittige opdracht worden waarbij de kijker op het puntje van zijn of haar stoel zal gaan zitten om te kijken of in de spetterende eindfinale de kandidaten het toch zal lukken een verschil te maken in de provincie.

 

heel holland bakt lucht – zo zout heb je het niet eerder gegeten

gerdie verbeet, format, great british bake off, heel holland bakt, van hollandse bodem, provinciale staten verziekingen, stemmen, waterschap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×