Verbetah-module

In 1990 had Postbus 51 een campagne voor meisjes, genaamd ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Voor een meid die na 1990 achttien werd, was het toch wel eens tijd geworden ook gewoon aan het werk komen. Tussen de mannen, geen probleem, gewoon lekker meedraaien in die economie.

In de jaren 90 kwam de werkende man dus ineens toe aan innerlijke verrijking, terwijl hordes vrouwen, geïnspireerd door Postbus 51, kozen voor een serieuze baan die Nederland hielp verder te groeien. Nu zullen ze zich bij de overheid wel tegen het hoofd slaan, met al die vrouwen die ook in één keer moeten werken, terwijl die mannen thuis achter de televisie zitten met hun bul Nederlands, Geschiedenis of Filosofie op schoot.

Helaas bleek dit economisch feestje van korte duur. De vinylblog van Peter bleek toch niet die advertentieinkomsten te kunnen genereren waarop hij had gehoopt en Kees kwam erachter dat de zelfhulpboekenmarkt voor vaders volledig was dichtgeslibt met BN’ers. Martijn zag zijn bedrijf in ambachtelijk badkamerkeramiek worden weggesleept door een deurwaarder en Rien kwam er na 3 jaar achter dat zijn baan bij de plaatselijke bibliotheek niet betaald, maar vrijwillig was.

Eerst kon dit allemaal nog, met een vrouw die carriere aan het maken was in HR. Maar een economie waar mannen zich intellectueel ontplooien en met hun lifestyle paraderen in plaats van met een 48-urige baan, en waar vrouwen het uiterste uit de dienstensector halen zonder daar ooit een cosinus in te stoppen, kan niet lang voortbestaan.

Gelukkig is er nu de Verbetah-module. Met dit halfjarige traject kan je je eigen kennis en vaardigheden aanscherpen, zodat je dingen kunt meten, ijken, berekenen, extrapoleren en distilleren binnen je eigen vakgebied. Laten we eerlijk zijn, daar heb tenminste iets aan.

Dus: Interpreteer je te veel en zeg je te weinig? Zeg je vaker ‘sociaal construct’ dan ‘metaalconstructie? Heb je geen idee wat de Riemann-hypothese is, maar vind je een Rubiks kubus wel leuk op een t-shirt?

Om je CV/studie/kennis/karakter meer beta-inhoud te geven. Voor iedereen die niet naar zijn ouders en docenten heeft geluisterd en toch maar gewoon filosofie is gaan studeren, en voor iedereen waarvan de ouders en docenten zeiden “je moet iets doen wat je leuk vindt”.

 

De Verbetah-module – voel je betà in 6 maanden

 
 
Photo Credit: westius via Compfight cc

beta, carriere, fibonacci, cv, werk, arbeidsmarkt, hr, dienstensector,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×