Metadatacruise

Europa is een vrijhaven voor internetters en hun data. Met het stemmen voor netneutraliteit en de ongeldigverklaring van de bewaarplicht van communicatiegegevens door het Europees hof is Europa weer op een lijn met de privacy van haar burgers. Geen provider meer die voorrang kan verlenen aan bevoorrecht dataverkeer: voor iedereen even snel of even traag internet. En geen database meer die een jaar lang al je metadata (niet de inhoud van gesprekken en e-mails maar het wanneer, waar en hoe) opslaat: iedereen incognito. Welkom in Europa, gelijke kansen op metadataniveau.

Geniet ervan, want de rest van de wereld komt er niet zo goed vanaf. Terwijl ze daar lekker met een cocktail in de zon kunnen zitten, wordt tegelijkertijd nauwkeurig bijgehouden wie Pharrell’s nieuwe album aan het downloaden is, welke terreurcellen zich aan het vormen zijn op een forum voor huismoeders en wie precies Game of Thrones gaat downloaden na het bekijken van Pinterest.

Daarom voor iedereen die buiten Europa gevangen zit in het web, een datacruise naar Europa. Drie weken lang onbeperkt surfen op tolerantie en politieke datavrijheid.

WEEK 1Wie ben ik? Introductie in netneutraliteit en incognito reizen. Ga mee naar de krochten van het internet en beweeg je incognito over Europa’s vasteland. Wij zorgen ervoor dat jij, en niemand anders, kan onthouden waar je bent geweest en wat je daar hebt gedaan.

WEEK 2 Surf je suf. Onbeperkt downloaden aan het strand. Hoewel downloaden illegaal is, biedt deze cruise de mogelijkheid om in 1 week alle seizoenen van Mad Men, Breaking Bad of Borgen te bekijken. Je waant je even Europees burger.

WEEK 3Dag Data. Een kijkje bij de servers op IJsland. Het echte Walhalla bevindt zich in het Noorden. Samen slaan we alle metadata van de cruise veilig op en doen het als afsluiting het grote encryptiespel.

METADATACRUISE EUROPA – WHAT HAPPENS IN EUROPE WILL NOT STAY IN EUROPE

 
Photo Credit: blmiers2 via Compfight cc

metadata, netneutraliteit, cruise, europa, ijsland, servers, mad men, borgen, breaking bad, game of thrones, downloaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×