List’m Up!

Eerst dachten we, het moet eens afgelopen zijn. Elke keer als we ons willen laten informeren of imponeren komen we uit bij 1, 2, 3, 4, 5 … Overal waar we kijken vinden we ‘de beste manieren om’  en ‘de meest geniale uitingen van’ . Er lijkt niets te bestaan wat niet in een lijstje gegoten kan worden, en iedereen lijkt zich te hebben over gegeven aan het concretiseren van vage en dubbelzinnige concepten in de vorm van 1,2,3 klaar. Morele opvattingen en ethische dilemma’s worden immers makkelijker gevat in een beperkt aantal vanzelfsprekende feiten. Neem bijvoorbeeld de 10 geboden, of 10 Things I Hate about You, of 50 Ways To Leave Your Lover. Je kunt met alle thema’s wel een kant op:

1. Dieren: 50 kattenplaatjes waar je niet zonder kan leven
The Cutest Things That Ever Happened

2. Humor: 27 grapjes die alleen jij begrijpt
De 100 grappigste feestdagen

3. Nieuws: 10 gebeurtenissen die je enigszins herinneren aan deze actuele gebeurtenis
Tien filmpjes van de Tyfoon op de Filippijnen

4. Nieuws?: 21 dingen die je nog niet wist over die popculturele fenomeen
Het Sinterklaasjournaal in 10 wetenswaardigheden

5. Cultuur: 15 geniale films die nog niemand heeft gezien, behalve iedereen
12 Trailers That Give Away the Whole Movie

6. Plaatjes: 30 foto’s in zwart-wit, of van instagram, of misschien wel in sepia
38 Must See Historic Moments

7. Redenen: 12 redenen om dit ook te vinden
10 redenen om Marlies Leupen uw debat te laten leiden

8. Manieren: 50 manieren om dingen anders te doen, of niet
9 manieren om je telefoon niet in de plee te laten vallen

9. Essentieel: 27 essentiele tips om je Google analytics gezond te houden
7 Essential Tips for Engaging Blog Content

10. Hitler: 13 redenen waarom Hitler niet kan ontbreken
10 Intriguing Facts About Hitler

En je ziet, dit werkt. Dit is een geniaal marketingconcept. Ongetwijfeld heb jij zojuist doorgeklikt naar een van deze vrijwel nietszeggende lijsten. Waar iedereen marketing strategisch af denkt te kunnen zijn met minimalistisch design, het raam van de etalage volkalkt met een witte stift of de sociale media volgooit met je boodschap, hebben wij de ultieme marketing tool. Alles is listable. Dus, list’m up!

In plaats van een platform voor ondernemers die net geen goed idee hebben: 15 kleinschalige ondernemingen die de moeite waard zijn. In plaats van een verkiezingsprogramma,:14 redenen waarom je op ons moet stemmen. In plaats van een boodschappenlijstje: 24 dingen die je vandaag nog moet kopen. Reorganisatie: 15 mensen die ook ergens anders zouden kunnen werken. Ontslag: 23 manieren om een doordeweekse dag door te komen. Key performance indicators: 56 essentiele tips om je bedrijf uit een reorganisatie te praten. Koffietentje: 17 manieren om lekker authentiek te blijven.

Bill Haley wist het al, tel tot 12 en je hebt een hit.

 

List’m up! – 10 redenen om op te sommen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×