De zorgenverzekering

Het wordt weer tijd om je in te dekken. Om je volgend jaar geen zorgen te hoeven maken over ingegroeide teennagels, tweedelijnspsychologie en kankerverwekkende leefstijlen kun je jezelf laten informeren door een horde pas afgestudeerde callcentermedewerkers met een cum laude master in de culturele antropologie, filosofie of culturele wetenschappen, en je een volledig participatiepakket laten aanmeten om de samenleving te slim af te zijn. Je kunt ook je verplichte eigen risico in zijn geheel overmaken op giro 555 en een appél doen op de ruggengraat van minister Schultz. Wie weet heeft zij een maximale vergoeding voor osteopatie in haar pakket.

Maar waar je je natuurlijk echt voor wil verzekeren, is die hachelijke toekomst die in de verte opdoemt en je spontaan naar wat verlichting op de pijnpoli doet verlangen. Want wat zal er komend jaar niet allemaal mis kunnen gaan in de participatiesamenleving en hoe kun je ervoor zorgen dat die – nu nog – hypothetische tweede betuwelijn door Friesland – en jouw achtertuin – je niet een zak belastingcenten gaat kosten? En hoe zit het met de banken? Wie weet draai je weer op voor een ongelukje met een staatsobligatie of een lijfrentepolis.

Zo kan je elke verkiezingen weer water naar de zee dragen en GroenLinks stemmen in de hoop dat dit het klimaat ten goede komt, maar beter nog kan je je eigen risico op een mogelijke overstroming afkopen. Je weet nooit wat de politiek zal brengen, daarom kan je je er maar beter tegen verzekeren.

De afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, als de Russen toch nog komen, als China in het slop raakt en we onze schulden moeten terugbetalen of als België wereldkampioen wordt en vervolgens Nederland binnen valt: jouw duiten zullen veilig zijn, want de eventuele kosten worden direct teruggestort op uw bankrekening. Meer kosten gemaakt door de Noord-Zuidlijn? Deze kun je gewoon declareren als je onze uitdehandgelopenbouwplannenverzekering hebt afgesloten.

Wat was het fijn geweest als je gewoon je eigen risico op de JSF had kunnen afkopen en als defensie ze dan uiteindelijk toch aankoopt, jij dat belastinggeld netjes terugkrijgt en smalend kan toekijken hoe je buren hun auto deze keer zelf maar wassen, om geld uit te sparen. Verzeker je tegen al die onhandige en onvoorziene uitgaven van de regering, maar ook tegen al dat wereldleed waar dan je dan toch weer flink voor zou moeten inleggen.

de zorgenverzekering – de verzekering voor de participatiesamenleving

Photo Credit: dirkjankraan.com via Compfight cc

One thought on “De zorgenverzekering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×