Zóóó Poetin

We hebben blijkbaar te lang gedacht dat we geleidelijk wel uit die crisis zouden komen. Dit komt alleen maar omdat wij helemaal niet wisten wat ons in de weg staat: democratisch geneuzel en een gebrek aan daadkracht. We hebben een sterke leider nodig die de zaken even snel op orde komt stellen en met zijn autoritaire uitstraling alle meningen en uitingen van anderen tijdelijk beperkt tot een duistere chatroom in de krochten van het internet. We hebben een leider nodig die onze liefde kan afdwingen.

Gelukkig bestaat er een man. Hij is gespierd, hij weet wat hij wil en hij is daadkrachtig. Een man zonder democratisch geneuzel, een man met autoriteit, een man voor vrije meningsuiting van klokkenluiders een man die kiest voor vreedzame oplossingen in het Midden-Oosten en die ook nog eens een lekker potje homo-erotisch kan badmintonnen.

“Ja! ja! Jaaaa!”, dachten wij, “deze man is alles wat de boze, smachtende Nederlander wil”.

Maar het bleek allemaal zóóó Poetin.

Poetin is de oplossing voor alles wat je denkt te willen, maar eigenlijk helemaal niet wilt. Poetin houdt natuurlijk helemaal niet van een volk dat zegt wat het denkt, hij wil ze gewoon het Russisch volkslied horen zingen. Ook zijn autoriteit verleidt hem er net zo snel toe om de KGB achter je aan te sturen, als orde op zaken te stellen. En met Snowden veilig op zak voor zijn symboolpolitiek kan hij rustig aan doorgaan met Russische journalisten vervolgen. Zóóó Poetin. Syrië beschermen tegen een inval van de VS, zelf Georgië binnenvallen en na die homoerotiek op de badmintonbaan wel stante pede alle homo’s verbannen; ook al zóóó Poetin. Hij lijkt alles te zijn wat we willen, maar eigenlijk willen we dit alles juist allemaal niet.

Dit mag wel eens duidelijk worden en daarom hopen wij op een gezamenlijk en luidkeels ‘dat is zóóó Poetin’ als je weer eens wordt geconfronteerd met iets wat je dacht te willen, maar achteraf precies blijkt te zijn wat je niet wilt.

“Mijn ex? Ja, dat was echt een gevalletje Poetin. Ik dacht dat ik wel zo’n man zou willen die van kamperen houdt en zelf even een schuurtje in de tuin bouwt. Nou, nee dus. Wat een issues zitten daarachter.”

“Die partij bleek echt mijn Poetin te zijn. Ik dacht het klimaat te kunnen steunen door daarop te stemmen. Wat doen ze dan, zetten ze een windmodel in mijn achtertuin. Dat was natuurlijk niet de bedoeling.”

“Mijn moeder koopt altijd van die Poetinblousjes voor zichzelf. In de winkel denkt ze altijd dat zo’n bloemenmotief haar opfleurt, maar thuis voor de spiegel blijkt het toch vooral haar rondborstigheid te accentueren.”

“Zijn ouders hadden een tweede hypotheek genomen om de annex te kunnen bekostigen. Zo, wat een Poetin was dat. Met die crisis kunnen ze de hypotheek amper opbrengen en die annex is ook nog eens spuuglelijk. Nu is dat hele monumentale pand niets meer waard.”

 

Photo Credit: firdaus omar via Compfight cc

poetin, putin, oekraine, ukraine, krim, rusland, sovjet unie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×