De Mindfullfiller

Toen we laatst op een vredige en lege zondagmiddag wat kikkers en waterlelies aan het vouwen waren en een beetje zaten te tekenen, werden we er plotseling zomaar van beschuldigd ‘mindfull’ bezig te zijn. Zo ook laatst in de supermarkt, toen we na enig weifelen toch kozen voor het biologisch gehakt, werd er met hese stem van achter in ons oor gefluisterd: “Wat lekker conscious”.

Mindfullness is een lastig concept. We weten nooit zo goed wanneer we nou goed bezig zijn en wanneer niet. Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk weet niemand dat precies. De Flow, Esta, Happinez, Linda: we betwijfelen of ze weten waar ze het over hebben, maar het ziet er wel verdomde rustgevend en vervullend uit met al die pastelkleuren.

Nu willen wij best onze persoonlijke crisis met innerlijke verrijking of zelfontwikkeling oplossen, maar dan wel graag een beetje concreet. Wij willen ons niet ‘disconnected’ voelen, of ‘niet lekker in ons vel’. Wij willen direct merken of we mindfull of onmindfull bezig zijn. Daarom lijkt het ons geen slecht idee om ons innerlijk bewustzijn uit te besteden.

Gelukkig is er voor iedereen die niet naar zichzelf wil luisteren altijd een meer effectieve oplossing: voelen. van dit principe maken we met de Mindfullfiller dan ook dankbaar gebruik. Hiermee halen we het alom geroemde Pavlovprincipe terug in de gedragstherapie. Geen innerlijke stemmen, bezwaard geweten of terugval meer, maar binnen een maand een nieuw gedragpatroon.

De Mindfullfiller is in Nederland in twee verschillende standen te verkrijgen. Voor de meer calvinistische Nederlander is er de negatieve stand: straf bij on-Mindfull gedrag. De Katholiek van beneden de rivieren raden we aan om met de positieve beloning een stapje dichter bij je complete mens te komen.

Draag de Mindfullfiller om je arm, plak ‘m discreet op je dij of breng ‘m in: de stimuli vertellen je of je de juiste beslissingen aan het nemen bent en dan toch eindelijk een goed mens kan zijn.

 

De Mindfullfiller – onbewust bewust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×