Wat is er gebeurd met de joggingbroek?

Er waren tijden dat de Aussie alleen maar gedragen werd op de tennisbaan en Lonsdale uitsluitend in de boksring, maar nadat ze het uniform werden van verschillende scenes in de jaren negentig, zijn ze nu zo goed als uit het straatbeeld verdwenen. Merken worden liever niet geassocieerd met een subcultuur. Lacoste sprong ook niet bepaald een gat in de lucht toen Breivik fan bleek te zijn. Gelukkig was er altijd een neutrale keuze voor degene die sportief naar de supermarkt wilde sjokken: de joggingbroek.

Helaas moeten we nu constateren dat ook de joggingbroek langzaam uit het straatbeeld zal verdwijnen. De joggingbroek wordt eigenlijk alleen nog maar gedragen door een subcultuur die, na de succesvolle kaping van de gekleurde broek, nu ook het alleenrecht op gekleurde Raybans en Vans aan het vorderen is. Zo kunnen we de joggingbroek nooit meer in de functie bewonderen waarvoor hij bedoeld was: losjes om de benen van een frisse, afgetrainde Zweed. Nu is de joggingbroek enkel te bewonderen als ironisch commentaar op het uitgewoonde exemplaar mens dat zich erin hult en er hoogstwaarschijnlijk in zal sterven.

Daarom een oproep aan allen: hijs je in die broek en ren! Ren door de stad, ren door het park en ren naar de horizon. Trek die vieze strakke hardlooplegging uit en steek je yogabroek in de fik. Eis de joggingbroek terug, voordat het te laat is en je voortaan alleen in een Gore tex®-outfit voor de tv kan hangen.

 

De joggingbroek – tsjongejongejonge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×