Ambitievriezer

We zitten er even helemaal doorheen. Had je ons een half jaar geleden gevraagd hoe we onze toekomst voor ons zagen, dan hadden we gezegd; iets met Artsen zonder Grenzen of bij een NGO ofzo, en ik ken iemand bij de VN die ik nog een mailtje kan sturen. En als dat niet lukt dan kijk ik bij de EU of ze nog traineeships hebben. Daarnaast ben ik best goed in sport. Het schijnt dat je zo in het Nederlands team vrouwenpetanque kan rollen. Trouwens, ik heb ook nog een blog die ik groot ga maken. Ze zeggen dat ik best aardig kan schrijven, misschien begin ik aan een bildungsroman. Ja zeg, ik ga mijn academische denkniveau en idealen toch niet verloochenen?

Maar nu we een eindje op weg zijn in de rest van ons leven, krijgen we door dat we onze prioriteiten misschien anders moeten gaan ordenen. Ongetwijfeld heeft Neelie Kroes ook even een dipje gekend na haar studie te hebben afgerond. En hoewel Desmond Tutu zegt dat we moeten blijven dromen, hebben wij onze biertjes nog nooit met dromen kunnen betalen. Wij weten ook wel dat het lastig is om bij Collegetour tegen een volle zaal studenten te zeggen dat ze hun dromen de komende tijd het best ergens diep kunnen begraven. Gelukkig hebben wij hier de oplossing voor: de Ambitievriezer.

Zonder je idealen te verloochenen en zonder gezichtsverlies kom je bij ons aan met je ziel onder de arm en je idealen netjes in een tasje. Wij vriezen alles zorgvuldig in, zodat je ze er weer bij kunt pakken, zodra ze weer van toepassing zijn. Ondertussen kun je nu gewoon zonder al die ideeële en morele ballast aan een traineeship bij Shell beginnen, of gewoon koffie gaat inschenken bij dat tentje om de hoek.

Je kunt er ook voor kiezen om op je oude dag nog eens langs te komen om nog eens kostelijk met ons te lachen over al die ideeën die je nooit hebt waargemaakt. Graag denken we met jou onder het genot van een kopje koffie aan die ene keer dat je nog dacht dat het klimaatprobleem wel op te lossen viel door de handen ineen te slaan. Ha, haha, ha.

 

De ambitievriezer – voor mensen met coole ideeën

 

Photo Credit: zen via Compfight cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×