Slechte grappen generator

Elke situatie in het dagelijks leven kan worden gered met een slechte grap. Terwijl de goede grap aan heel wat voorwaarden moet voldoen om een succes te zijn – met als voornaamste dat de grap goed is, heeft de slechte grap daar weinig last van. Een slechte grap is altijd een succes, want meestal lach je samen niet eens om de grap, maar om het feit dat de grap zo slecht is. De slechte grap verbroedert.

En als er dan iets belangrijks gebeurt, is iedereen er als de kippen bij om er direct een slechte grap over te maken. Het is wellicht goed bedoeld, maar soms ook gewoon ontzettend irritant. Eerst had je enkel last van je goedlachse collega’s of je irritante broertje, nu kan heel de wereld zijn slechte grap over iedereen uitstorten dankzij Twitter. En dan kan je jezelf wel tot die introverte bevolkingsgroep rekenen die geen Twitter gebruikt, dat maakt helemaal niets uit, want de volgende dag staan de populairste woordgrappen, gevatte dooddoeners en meest effectieve afzeikhumor netjes onder elkaar in de krant.

Humor verbindt, en slechte humor des te meer. Vroeger, toen Fokke en Sukke nog een stem in de Nederlandse samenleving hadden, wachtte je met spanning hoe zij het nieuws de volgende dag met een geestige poepgrap zouden gaan duiden. Nu kan elke gek een grap maken. Of het is wachten totdat Kakhiel eindelijk politiek geengageerd wordt.

Het Koningslied heeft dit weekend al voor een voorproefje gezorgd, maar volgende week is het pas echt feest: Koninginnedag en de troonwissel. Grappig Nederland is intussen druk bezig de juiste woordgrap of vergelijking met Hitler te verzinnen. Dit kan effectiever. Omdat de meeste grappen over de actualiteit op dezelfde assumpties stoelen en toch eigenlijk wel allemaal op elkaar lijken, moet het geen probleem zijn om een stabiele stroom van onderhoudende humor te produceren bij elke gewenste gebeurtenis.

De slechte grappen generator produceert een reeks grappen, varierend van degelijk uitgewerkte moppen en gephotoshopte plaatjes tot woordspelingen en one-liners. Tijdens een landelijke gebeurtenis kunnen de verschillende parameters (denk aan: ‘WimLex’, ‘beetje dom’, ‘Videla’, ‘bierkin’, ‘oranje’) worden ingevuld en rollen er op gezette tijden op Twitter slechte grappen van de plank. Heel Nederland kan dan gniffelen of mismoedig de schouders ophalen bij het niveau van het hedendaags intellect.

Met de slechte grappen generator zal het hoogstaande niveau van klassiekers als “Bij 1 miljoen likes treed ik af” en “Ik geef de troon door aan mijn zoon, want die Willem” in stand worden gehouden en vanaf Koninginnedag bij elke andere grote mediagebeurtenis met een grote bulderlach worden begroet.

Slechte grappen generator  – twee tieten in een envelop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×