Vallen en Opstaan Coaching

We hebben al vaker iets over coaching geschreven (Zie: Kolen en Staal CoachingDe Algemene Motivatiebrief). Coaches kunnen vaak geen genoeg krijgen van coaching, dus we beloven, voordat wij zelf juichend in een bad met kots springen, dat dit onze laatste post is over coaching. Straks gaan we nog in onszelf geloven, en daar is nooit iemand beter van geworden (vraag maar aan Jezus).

Daarom nu coaching die alle andere coaching voor altijd overbodig zal maken. We beseffen ten volste dat we hiermee een immens deel van de werkgelegenheid op het westelijk halfrond gaan platleggen, maar de dienstensector heeft altijd wel een plek voor mensen met flexibele overtuigingen.

Waarom zal onze coaching een einde maken aan alle andere coaches? Ten eerste omdat het de rest van je leven zal bestrijken, maar ook omdat wij nu eens de waarheid gaan vertellen.

Vroeger noemde ze een levenscoach een beschermengel, maar onze vorm van coaching is veel vrijblijvender. Wij bieden geen visioenen in je slaap, noch een steuntje in de rug en er wordt ook geen commitment van jouw kant verwacht.

Onze visie is gebaseerd op het ‘shit happens’-pentagon. Zo hanteren we onder andere ‘de vijf manieren van incasseren’, ‘ de vijf manieren van opkroppen’, ‘de vijf apathie-principes’ en de ‘ vijfhonderdduizend wegen naar succes’  omdat we er in onze praktijk achter zijn gekomen dat veel mensen op verschillende manieren met dingen omgaan.

Het leven gaat niet over rozen, en soms gaat het gewoon kut. Het is vallen en opstaan en als je valt, dan mag je best even blijven liggen om te zwelgen in je eigen misere of om op adem te komen en je geloof in positiviteit even ver aan de kant schuiven. Je mag ook direct opstaan, of rustig opstaan, of niet vallen, of andere mensen onderuit trappen. Wij houden je in ieder geval niet tegen.

Je zou dit non-coaching kunnen noemen, maar dat is niet precies wat wij op het oog hebben. Juist de begeleiding van het natuurlijke levensproces is de essentie van onze coaching. Door zo min mogelijk aanwijzingen te geven over hoe je je leven ten volste zou kunnen benutten, halen wij juist de coach in jou naar boven. Wij kijken toe hoe jij zelf in staat bent zowel te vallen als weer op te staan. Geloof ons alsjeblieft, iedereen is coach.

 

VALLEN EN OPSTAAN COACHING – EEN LEVENSLANG TRAJECT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×