DULL Design

Hoewel het in tijden van recessie een overbodige luxe is om überhaupt na te denken over een toekomstige functie buiten je huidige uit de hand gelopen carrière als barista, voelen we ons toch allemaal wel eens verleid te mijmeren over die ideale toekomstige werkgever. Vaak gaat dit gepaard met de reële angst om terecht te komen op een nietszeggend kantoor waar je vijf dagen in de week onder beschamend tl-licht achter de computer doorbrengt.

Het liefst willen we allemaal aan de slag bij een klein en creatief bedrijf waar alle collega’s je vrienden zijn, waar geen 9-tot-5 mentaliteit heerst en waar je na een dagje werken helemaal niet de behoefte hebt om met je bord op schoot naar Matthijs van Nieuwkerk te kijken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je op het creatieve vlak bar weinig in huis hebt?

Voor al die aspirant-designers is er nu DULL Design, een ontwerpbureau dat zich richt op een markt waar noodzaak, smaak en basale kennis van Photoshop ontbreekt. Bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor affiches voor slecht doordachte buurtinitiatieven, de opmaak voor je in eigen beheer uitgegeven novelle en allerhande gemeentelijke logo’s en slogans. Schaamteloos maken wij gebruik van alle functies die WordArt en Paint te bieden hebben. Als je de verwachtingen niet hoog spant, hoef je immers ook maar weinig waar te maken. Bij Dull Design hebben we hooguit middelmatige ideeën en weinig tot geen praktische skills.  Behalve de accountant misschien.

Al dit onbeduidende werk wordt natuurlijk wel gedaan aan grote eikenhouten tafels in een industrieel pand in hartje Amsterdam, waar de stoffige geur van vintagemeubels in je neus blijft zitten ende kantoorparkiet onophoudelijk tsjielpt. Bij DULL Design hangen de muren vol met color charts en nostalgische polaroids van voorbije personeelsfeestjes. Koffie smaakt hier naar echte koffie en de vrijmibo voelt als een avondje in de kroeg met je beste vrienden.

Kortom, wél die stimulerende en doodgestylede omgeving, maar niet de ambitie of de druk om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Dull Design – leven om te werken is al lang niet meer van deze tijd

 

En dit fantastische bedrijf waar je net over gelezen hebt is niet eens door Stiefcollectief bedacht, maar door onze contributor Janna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×