Billijk dit

In de trein is het soms lastig erachter te komen waar degene naast je zijn telefoongesprek over voert. Als het gesprek maar van één kant komt moet je voortdurend op zoek naar aanwijzingen over de relatie tussen deze zielen en eindeloos mogelijkheden overwegen tot je een aannemelijk concept hebt gekleid over het verhaal dat aan de andere kant wordt opgehangen. Lastig, gecompliceerd en ronduit frustrerend.

Met de introductie van Facebook gebeuren dat soort dingen opeens ook als mensen zich wel in dezelfde ruimte bevinden.

“Heb je het al leuk gevonden? Ik zou het fijn vinden als me even leuk vind.”

“Oké, Ik heb je even leuk gevonden.”

“Oké, dan vind ik het wel even leuk dat je het leuk hebt gevonden”.

Omdat ook de krant er geen raad meer mee weet –  “Bijna 15 duizend Facebookers gaven aan na het zien van deze creatie aan dat ze het leuk vonden.” – is het nu toch echt tijd voor een nieuw woord. En een nieuw woord mag best van vroeger komen – swagger was immers ook al 400 jaar geleden door Shakespeare de wereld ingeslingerd. Daarnaast weten ze in de provincie al jaren dat het niet nodig is om ergens ge- voor te zetten om de verleden tijd aan te duiden. Het is mooi weest.

Billijk je me even?
Ik heb je gisteren billijkt.
Ik billijk je billijk.
Bijna 15 duizenden billijkte de creatie.

Taal is een kwestie van tijd, en de tijd is gekomen.

Facebook Billijk – kun je het billijken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×