De Communal Compost Hope

Eigenlijk zijn we al veel te laat met het benoemen van de trend om voorop je fiets een bak te bevestigen, maar nu we inzien dat niet enkel handig is voor je Marqt-boodschappen willen we dit graag nog even aankaarten. Het rek is dus hip en handig voor de tas, en om bij het stallen alle overige fietsen uit het rek te rammen, maar wat is nu echt de meerwaarde van dat gevaarte? De fietstas was vroeger goed genoeg voor tassen en boodschappen. Maar, toegegeven, het rek is zeker een uitkomst mocht het moment komen dat je met een bak stront door de stad moet fietsen. Sterker nog, het rek biedt vrijwel de enige manier om met schone handen op de plaats van bestemming te komen.

En dat is handig als je als stedeling iets met compost wil doen. Iedere milieubewuste burger zou natuurlijk zo’n stinkende bak op het balkon moeten hebben staan. De realiteit valt helaas vaak tegen, want uiteindelijk is het aanharken van de composthoop op 3 hoog en 3 m2 een vrij doelloze onderneming zonder tuin en biobrandstof-laboratorium.

Composteren moet leuk en aantrekkelijk zijn. Daarom bieden wij nu een gezellig, sociaal en beleidsfähig alternatief: de communal compost hope. Dit is niet alleen een hoopje groente, fruit en tuinafval aan de rand van de stad, maar zoveel meer. Een plek van identificatie, transitie en sociale cohesie: de composthoop als een ontmoetingsplaats, een plek voor discussie en contemplatie. Composteren is van iedereen en voor iedereen: nooit eerder was verbinding zo tastbaar.

Om de composthoop daadwerkelijk een centrale plek in de samenleving te geven en tot ieders huiskamer door te laten dringen is sociale media cruciaal.

Op de facebookpagina komen elke dag updates te staan van de keur aan activiteiten, zoals schatzoeken, schimmelworkshops en sleëen in de winter, en ook kun je vriend worden van de hoop. Houd ook de vorderingen van het compostiseringsproces bij op twitter, zie via de live-webcam jouw stukje compost groeien, beschimmelen, afbreken, indikken, verrotten en samenklonteren met de compost van die leuke buurman.

Dus kom ook je bakje brengen op de fiets, en verander hope in change.

de compost hope – build a brighter future

Photo Credit: uncoolbob via Compfight cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×