Apocalypse Now

Als je deze dagen ‘s ochtends (of ‘s middags, of ‘s avonds) op het treinstation staat denk je dat de apocalyps nabij is. Niet alleen door die pakken sneeuw die uit de lucht komen vallen, het imploderen van onze infrastructuur en de run op gratis koffie, maar vooral door het collectieve angstgevoel dat door de menigte waart. En het is heel goed mogelijk dat je buurman met dezelfde weke knieen naast je zit, want misschien heeft hij ook bij ons een apocalyps op maat aangevraagd.

En die buurman is niet de enige, want iedereen heeft tegenwoordig behoefte aan het einde der tijden. Ons hele leven lijkt nu te bestaan uit het ‘net-niet’-fiasco. Op 21 december gingen we allemaal net niet de pijp uit, de crisis wordt nu toch weer net gered door Jeroen Dijsselbloem, en zelfs Lance Armstrong lijkt de wielersport niet de kop om te kunnen draaien. Deze eindeloze reeks anticlimaxen wordt inmiddels ondraaglijk voor hen die op verlossing zitten te wachten.

Daarom is er nu Apocalypse Now: wij geloven dat een apocalyps persoonlijk moet zijn. Samen klaarkomen is tenslotte niet meer van deze tijd. Wij doen ons uiterste best ervoor te zorgen dat uw persoonlijke apocalyps zo bevredigend mogelijk is. Tot in de puntjes zullen wij uw persoonlijke apocalyptische wens verzorgen. Ervaar al uw dieptepunten en test alle zaken waar u niet zonder kunt leven op levensvatbaarheid.

Zo begin januari lijkt de ‘sneeuwapocalyps’ bijzonder populair te zijn: gelijdelijke isolatie van de buitenwereld – zal je aan de goede kant van Friesland belanden? Maar ook de zoetwaterapocalyps blijft onverminderd populair – hoe lang voordat de septic tank jouw grondwater infecteert en jij en je familie een langzame en pijnlijke dood sterven? En, uitermate veel in trek in alle verschillende versies die wij aanbieden: de social media apocalyps – wie zijn jouw echte vrienden zonder social media, wie kijkt er nog naar je pinterest als je geen foto’s van katten meer kan vinden of wat als je in een keer twitter wél als volwaardig medium gaat zien?

Apocalypse Now – ieder zijn eigen geur in de ochtend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×