Overdekt Belastingparadijs NL

Nederland is altijd al gastvrij geweest. Na de beeldenstorm mocht je als Katholiek nog best in Amsterdam rondslenteren. Tot voor kort hadden we ook de grootste haven van de wereld en mocht iedereen lekker komen binnenvaren. Daarnaast schijnen we volgens sommigen ook bijzonder open te staan voor allerhande immigranten.

Hoewel al die gastvrijheid soms de gemoederen hoog doet oplopen, mag klantvriendelijkheid altijd. Klantvriendelijkheid is immers gastvrijheid die iets oplevert. Als je je van je beste kant laat zien moet daar wel een gedachte achter zitten, anders kun je net zo goed iedereen gelijk behandelen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Net zoals bedrijven zich in de strijd om de klant zich van hun beste kant moeten laten zien, moeten landen tegenwoordig ook net dat beetje meer geven om nieuwe klanten over de grenzen te trekken.

Gelukkig zijn we daar in Nederland heel goed in, want heel veel bedrijven willen bij ons wel een brievenbus huisvesten. Niet alleen omdat die brievenbussen zo goed bereikbaar zijn vanwege onze uitstekende connectiviteit en infrastructuur. Des te meer omdat we met onze gastvrije insteek zeer gunstige bilaterale belastingafspraken hebben gemaakt, waardoor de belasting die hier wordt afgedragen niet nogmaals belast kan worden in het eigen land. Als je daar een lage divident- en bronbelasting en innovatieve manieren om zoveel mogelijk uit royalties te slepen bovenop gooit, kun je je activiteiten in het buitenland middels een volledig legale regeling voordelig in Nederland laten belasten. Hoewel Nederland niet het enige land is met aanzienlijke belastingvoordelen, maken de stabiele situatie en betrouwbare jurisdictie het nog interessanter om de huishouding van de royalties op je zoveelste Greatest Hits op een Nederlands postadres te ontvangen. En, als je het allemaal nog niet snapt, dan spreken onze hoogopgeleide accountants ook nog een prima Engels, of Duits, of Frans, of Spaans.

En zo blijkt: Nike, IKEA, Bacardi-Martini, Tommy Hilfiger, Volkswagen, the Rolling Stones en ons aller Bono maken graag gebruik van ons belastingsparadijsje. Dit is ook voordelig voor de belastingopbrengsten en werkgelegenheid in Nederland en daarom rede te meer deze regeling niet af te doen als een maas in de wet, maar juist als een van Nederlands pluspunten, naast tolerantie, een grote bijdrage aan ontwikkelingshulp en kaas.

Maar, doen we nog wel genoeg in tijden van crisis? Zeker zonder zon of thermaalbaden kan Nederland niet zomaar op tegen andere belastingparadijsen als Bermuda en Zwitserland. Van fiscaal voordeel alleen wordt je immers niet bruin.

In ons Belastingparadijs NL vindt u zoveel meer dan een brievenbus. Deze tax haven net buiten de landsgrenzen, drie kilometer vanaf de pier van Scheveningen, biedt u de rust en zekerheid van goede zaken en minimale fiscale ongemakken.

Uzelf en uw werknemers kunnen in het subtropisch klimaat van ons luxe hotel- en zwemparadijs alle licentierechten nu eens letterlijk op royale wijze door ons belastingsysteem sluizen. Terwijl uw complexe bedrijfscultuur wordt teruggebracht tot de essentie geniet u daarnaast van alles wat God verboden heeft, maar in Nederland gewoon mag. Daarnaast kunt u door onze omvangrijke collectie bilaterale afspraken uw activiteiten in belastingparadijs NL gerust werk noemen, waardoor u deze niet in het buitenland hoeft te herhalen.

En onthoud de geheimhoudingsplicht: what happens in paradise, stays in paradise.

overdekt Belastingparadijs NL – het is tijd voor de wereld anno nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×