De Neder-Deense Eendrachts Combinatie

Nu The Killing aan het derde seizoen is begonnen wordt het tijd om dat land met al die windmolens weer eens onder de loep te nemen. De bedrijven zijn daar ongetwijfeld prachtig, maar Stiefcollectief heeft deze keer een idee voor de politiek. Overal in de wereld scheiden landen en provincies zich van elkaar af of bestookt men elkaar met raketten. Seperatisme, segregatie, decentralisatie, regionalisering, om maar eens wat te noemen, blijven een stevige politieke trend. Het zou echter zo mooi zijn als het ook anders kon: als twee landen besluiten om verder samen door het politieke leven te gaan. En als het dan in Europa niet lukt, laten we het dan eerst op een kleine schaal proberen.

Nederland en Denemarken zijn bijvoorbeeld van hetzelfde hout gesneden: een parlementaire democratie; vaandeldragers van de bakfiets; en een accent waarmee je al backpackend niet vanzelfsprekend bij een Fransoos in bed beland, maar met je reputatie als gewillig blondje des te meer.

En laten we wel wezen, met zowel Nederland als Denemarken is het wel eens beter gegaan. Hoewel in Denemarken de gevolgen van de eurocrisis niet direct zo inslaan als in Nederland, kan niet gezegd worden dat de Denen hun welvaartsstaat gemakkelijk overeind weten te houden.

Nederland en Denemarken zouden dus eigenlijk één land moeten zijn. Er is geen inwoner van beide landen die daar tegen kan zijn. Denemarken en Nederland willen feitelijk elkaar zijn. Groen, kneuterig doch kosmopolitisch en arrogant. Zie de overweldigende overeenkomsten:

De middenklasse – er zijn weinig landen met zo’n grote en gelukkige middenklasse, die zo goed is vertegenwoordigd in de politiek. Gelukkig delen ook de Denen dat gevoel niet. In de eendrachtscombinatie kan de middenklasse eindelijk medestanders vinden in het gevoel niet goed politiek vertegenwoordigd te zijn. Stand.nl wordt daarom ook meteen tweetalig.

De hipsters – nergens zijn de hipsters zo hip als in Kopenhagen. Terwijl in Amsterdam de hipstermarkt nog een niche is waar geld aan verdiend kan worden, hebben de Denen het hip zijn volledig in de maatschappij geïntegreerd. Dat moeten we samen naar een hoger plan tillen, voordat de rest van Europa het doet.

Extreem-rechts – Een klein land met een hoge welvaart is altijd vol. Met z’n tweeën zijn we misschien nog voller. Wat een heerlijk vooruitzicht voor extreem-rechts om opnieuw serieus te worden genomen.

Medialand – Samen met Denemarken hoeven we nooit meer te werken. We gaan onze economie volledig richten op het exporteren van tv-concepten en crimi-series. We beginnen met een nieuwe editie van ‘De Brug’ namelijk die we noodzakelijk langs Duitsland zullen moeten bouwen. De brug wordt overigens gebouwd met hulp van Angela Groothuizen en een groot aantal Nederlanders en Denen die samen ‘De Uitdaging’ aan willen gaan.

Drugs – Ook in Denemarken kun je die gewoon halen in de hoofdstad, dus we verwachten geen overspannen politieke  reacties.

Religie – Wat geloven ze eigenlijk in Denemarken? Net zoiets als in Nederland dus. Lekker seculier en met z’n allen in therapie.

Culinair – broodje knakworst, broodje kaas; alletwee een nationale keuken van niets, dus dan maar flink aan de fusion.

Pretparken – beide landen hebben een fascinatie voor miniatuur. Legoland en Madurodam kunnen fuseren en worden onweerstaanbaar voor toeristen.

Monargie – Beatrix en Willem-Alexander zijn al opgenomen in de orde van de olifant, totale vereniging is een kleine stap.

Meld je nu aan voor de try out, die deze zomer plaatsvindt op Schiermonnikoog. We zijn op zoek naar typische Nederlanders met een passie voor sociale media en bloggen.

De Neder-Deense Eendrachtscombinatie – verslavender dan Sarah Lund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×