Kolen en staal coaching

Als je de gemiddelde managementplank in de bibliotheek moet geloven is er niets belangrijker dan personal coaching en teambuilding. Een waardevol persoonlijk leven en succesvol bedrijf draaien om rolverdeling en zelfkennis, maar dan overzichtelijk beschreven in de kwadranten, piramide’s, schijven, trappen, stappen, ladders, schalen, tegels, stapstenen, petjes, eilanden, pentagonnen, hexagonnen en octagonnen van succes. Een persoonlijke crisis of reorganisatie ben je met de juiste hulpmiddelen al snel de baas.

En, waar een crisis is, daar is een coach. Of, waar een coach is, daar is een crisis. Het is maar net welke prioriteiten je stelt.

Gelukkig is er een crisis en hebben wij nu net wat de EU nodig heeft: een coach. Vol met motivatie en handige tips om het zelfvertrouwen in de organisatie weer op peil te krijgen.

Er zijn een aantal vertrouwde methoden waar Angela Merkel en lotgenoten meteen mee aan de slag kunnen:

  • Een oefening: Alle landen gaan achter elkaar staan. Wie dreigt te vallen kan zich lekker laten gaan met het vertrouwen te zullen belanden in de zachte armen van de buurman. Hoe voelt dat? lekker.
  • Het oud en vertrouwde buddysysteem zal ook in Europa voor grote successen kunnen gaan zorgen. Waar normaal een verslaafde een eigen buddy krijgt om deze bij terugval meteen op te kunnen bellen, kan elk kwakkelend land in Europa ook gekoppeld worden aan een stabiele en sterke natie en rekenen op accute support. Mocht Griekenland het bijvoorbeeld even niet meer zien zitten met die staatsschuld en interne oproer, dan kan Samaras meteen de hotline oppakken en hulp zoeken bij Angela.
  • Rollenspelen zijn ook van alle coachingstijden. In een EU simulatie spelen de landen elkaar en onderhandelen ze op een fanatieke wijze waar ambitieuze topstudenten nog een puntje aan kunnen zuigen.
  • De survivaltocht – in een reenactment van WOII leren de landen pas echt de waarde van vrede kennen en kunnen oude bondgenootschappen weer worden versterkt.
  • Spiegelen: maandelijkse zelfreflectie aan de hand van theatersport. Vastgeroeste patronen komen aan het licht.
  • Hoe verwerk je tegenslagen en een gebrek aan controle? Ademhalingsoefeningen: lekker puffen na het gesprek met de IMF.
  • Schilderen: middels portretten laten landen als hun meest expressieve zelf zien wie ze echt zijn en hoe ze zich voelen. Ook schilderen zij andere landen en leggen daarmee op artisiteke wijze pijnlijke verhoudingen bloot, die later in een groepsgesprek kunnen worden behandeld.
  • Harmoniseren: Onder begeleiding van een ervaren muziektherapeut samen het Europese volkslied componeren.

Kolen en staal coaching – OP ZOEK naar de kern van succes

One thought on “Kolen en staal coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×