De Nabeschouwing

Elk mens heeft behoefte aan bevestiging. Sommigen krijgen het van God, anderen van Facebook en weer anderen bellen gewoon vaak met hun moeder. Je duiding van het reclameblok, Tien voor Taal of zelfs Buitenhof heeft hoe dan ook publiek nodig, met name nu het consumeren van media steeds meer alleen achter je eigen, gepersonaliseerde beeldscherm plaatsvindt. Twitter is een kleine pleister op de wonde, maar 140 karakters zijn te weinig om het concept keuvelen recht aan te doen. Je roept wat op de kanalen, maar een klankbord voor je mening over de schoenen van Henny Huisman is er niet.

Maar gelukkig, de samenleving zou de samenleving niet zijn als er niet direct een nieuwe beweging opstaat om deze leegte op te vullen. Een tweede scherm, een hashtag, een boer zoekt vrouw app om na te gaan waar kandidaat Rick-Jan zijn koortslip heeft opgedaan, het is allemaal net niet voldoende om echt tot de kern van de zaak door te dringen. Het lijkt of we vergeten zijn dat de opvulling van deze leegte al lang is uitgevonden.

De nabeschouwing is al jaren een bekend fenomeen in de voetbalwereld en deze succesvolle borrelpraat kan nu eindelijk achter elke uitzending worden geplaatst. Maar, het gaat nog verder, ook offline is de nabeschouwing in te huren om al uw evenementen te komen duiden. Kinderfeestjes, zilveren huwelijken en pleziervaart; alles kan geduid worden.

Zo ook, Lingo: de nabeschouwing

Een social media expert, een columniste van de Libelle en een oud-deelnemer bespreken de vorm van Lucille, de tactiek van de kandidaten en de ingrepen van JP. Waarom draait Lingo een minder seizoen en was het wel wijs om voor deze nieuwe opstelling te kiezen?

Het Journaal: de voorbeschouwing

Wat zal om 20:00 het nieuws zijn? We vragen het aan mediaexperts, mediadeskundigen en een medium. Een kort programma in verwachting van wat komen gaat.

Vrije geluiden, de nabeschouwing

Maurice de Hond zal aanschuiven om ons een diepgaande analyse van het kijkgedrag van de Nederlander te geven. Hoe kan de trend, waarbij de kijker na vijf minuten doorzapt naar Business Class worden verklaard? We herhalen korte fragmenten en analyseren waar het mogelijk mis gaat.

De Nabeschouwing – het leven begint pas bij de aftiteling

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×