De Ansichtkaartengenerator

Misschien doen jullie er niet meer aan, maar als wij op vakantie langs een kaartencarrousel lopen, dan moeten we we toch aan onze oude tantes denken en grijpen een stuk of tien kaarten mee. Hoe ongeinspireerd je vakantiebestemming ook moge zijn en hoe weinig het grafisch ontwerp van de kaart zich leent voor een plek op de schoorsteenmantel, dat stukje moeite dat over de grens wordt gestuurd draagt toch altijd weer bij aan je altruistische zelfbeeld.

Dat deze kaarten tot de laatste dag van de vakantie nog onbeschreven omgevouwen randjes liggen te verwerven naast de stukjes stokbrood, brie en flyers van het Lavendelmuseum / Aquafun experience onderin je tas, is voor jou vast ook geen uitzondering. Niet omdat je die postzegels nog niet hebt gekocht, maar omdat je het niet over je hart kan verkrijgen om weer een paar sukkelige zinnetjes neer te pennen en toe te geven aan de onoriginialiteit van je vakantie.

“Het is hier heel mooi en het weer is ook goed. We hebben een paar leuke dorpjes bezocht en de auto is nog maar een keer stuk gegaan.”

Het gaat misschien om de gedachte, maar een ieder met een beetje gevoel voor show wil toch dat op zijn minst de achterzijde van zijn kaartje tussen al die pittoreske uitzichten in viervoud eruitspringt. Op de laatste dag nog even tien kaarten vol originaliteit pennen is echter niet haalbaar, en blind kopieren is riskant. Onderschat niet de kracht van een goede tekst, want geef maar toe, ook jij leest bij anderen altijd even wat er op de kaartjes staat. En als jouw ogen dan glijden over de woorden ‘couleur locale’, ‘relaxen’ of ‘jammer dat het maar zo kort is’, dan zal je je er zeker van onthouden volgend verjaardagsfeestje met je mokkataart naast diegene aan te schuiven.

Gelukkig hebben wij de ansichtkaarttekstgenerator. Op onze website vul jij je vakantiebestemming en geadresseerde in, geeft een cijfer aan je enthousiasme over al je ervaringen, vertelt ons hoe grappig je het wilt hebben, welke mate van jaloezie je wil opwekken en enige bijzonderheden waar je denkt dat wij iets aan hebben. Wij leveren die dijenkletser, brok in de keel of afgunstige blik waar jij te ongeïnteresseerd en lamgeslagen voor bent.

Een voorbeeld: uit Spanje, aan oom Harry, een 10 voor enthousiasme en oom Harry houdt van woordgrappen.

“Ha oom Harry!

Hier in Madrid heb ik het Spaans benauwd. De mussen vallen van het dak, maar gelukkig vind ik die niet terug in de tapas. Morgen gaan we naar Barcelona. Span je niet teveel in tijdens je bouwvak, we komen er snel bij zitten met een cerveza.

Groetjes,

Je nichtjes”

Ansichtkaartengenerator  ‘Mots sans Mots’, omdat de stilte wordt verward met rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×