Restaurant Flow Chart

Al heb je je algemene motivatiebrief netjes opgesteld, je anekdotes op het puntje van je tong, en je nepvriend eenvoudig afgewimpeld, weet je nog niet wat je moet bestellen. De hele wereld gaat ten onder aan de overvloed aan keuzes en jij in het bijzonder. Wat zou het makkelijk zijn om de Break-Out erbij te kunnen pakken voor het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag?

Als we dan weer eens – niet te vaak, het blijft immers crisis – in een restaurant zitten, dan slaat die keuzeverlamming bij het openen van het menu direct toe. Misschien door onze financiële situatie die een uit-etentje geen dagelijkse bezigheid maakt, of door een steentijds overlevingsmechanisme; je hele bestaan lijkt op dat moment af te hangen van jouw persoonlijk vermogen om tussen alle surf ‘n turfs en bami-variaties het lekkerste gerecht te kunnen kiezen. Hoewel je tafelgenoten schijnbaar geen moeite lijken te hebben met deze keuze – of gewoon net zo lang wachten met het achterste van hun tong te laten zien totdat jij dat doet – zit jij weer te twijfelen of je wel of niet een voorgerecht, een stuk vlees of het gerecht gaat waar frieten bijzitten neemt . En nu hebben we het alleen over het eetcafé. Nog erger zijn de door systeemplafonds omgeven Chinese, Indiase, Indonesische en Surinaamse restaurants. Je Foodie-vrienden kunnen nog zo hard zeggen dat je daar, ondanks de aankleding en 50 jaar oude potpurri op de wc, het echte authentieke pre-geglobaliseerde verleden kunt proeven, 125 gerechten op de kaart, dat is gewoonweg onmenselijk. De mens is niet gemaakt om lastige keuzes te maken: jagen of verzamelen, pompen of verzuipen en de dood of de gladiolen, ja, maar niet de binomiaalcoëfficient van rijst, bami, kip en varken.

Daarom, voor iedereen voor wie de keuzemogelijkheid al lang geen vrijheid meer is: de Restaurant Flow Chart. Nooit meer spijt en je keuzevrijheid eindelijk kwijt.

De restaurant flow chart – omdat keuzevrijheid ook een keuze is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×