Het Horeca-moment

Iedereen kent het Horeca-moment. Misschien gaat er niet direct een lichtje branden, dat weet je direct dat je het Horeca-moment nog niet hebt beleefd. Net zoals Het land van geen idee, Magic Spoon en God: als je het nog nooit hebt ervaren, doet het je niets en heb je geen idee waar iedereen het over heeft. Zo is het Horeca-moment ook, een collectief geheim.

Het Horeca-moment is het besef dat een woord dat je al jarenlang gebruikt, een andere, en ook meer logische betekenis heeft. Archimedes had het kunnen uitroepen: ‘Horeca’, toen hij erachter kwam dat het staat voor hotel, restaurant, café. Zo mondt de Roer in Nederland bij Roermond, is een pixel een samentrekking van picture en element, is er geen woord voor de binnenkant van je elleboog, bestaat zowel oud nieuws als virtuele werkelijkheid eigenlijk niet, en is Ausfahrt, tegen alle verwachtingen in, niet een hele grote stad in Duitsland.

Elk Horeca-moment is een kleine epifanie. Het leven lijkt logisch te zijn, weer zin te hebben en in staat te zijn je nog wat te leren. Na deze glimp van de Gulden Snede krijgt je weer even hoop. En verwar het Horeca-moment niet met een banaal wist-je-datje. Dit gaat dieper, dit is niet simpelweg nieuwe kennis, maar dieper begrip. Een openbaring waar alleen Johannes over mee kan praten. Het is als ontdekken dat de Olympische Spelen wel degelijk tot wereldvrede leiden en je nog tien euro in je broekzak hebt zitten.

In plaats van je te over te geven aan genotsmiddelen, goedkope vriendschap of het internet voor die dagelijkse zoektocht naar die glimlach om de dag mee af te sluiten, neem elke dag een nieuw Horeca-moment tot je. Of bouw mee aan onze Horeca-moment database door al je eigen kleine momentjes van gelukzalig inzicht met ons te delen!

 

Het Horeca-Moment – omdat geluk toch in woorden uit te drukken is

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×