Één post per week-beleid

Social media is revolutionair, dat zullen we niet ontkennen. De evolutie van vriendenboekjes en poezie-albums, via CU2 en Hyves naar Facebook heeft zich binnen ons leven voltrokken, maar toch krabben wij ons even achter de oren als we op een regenachtige zondagmiddag weer eens bij  onze timeline langs gaan. Want, pardon, wat een gelul. Uiteraard, er zitten soms een paar interessante observaties tussen, leuke linkjes en een oprecht aardig bericht van een oprecht aardige vriend, maar over het algemeen zien wij meer bevestiging dan ontkenning van de studies die erop wijzen dat Facebook narcissistisch gedrag in de hand werkt en feitelijk een grote schreeuw om aandacht is. Tot in het einde der dagen, met dank aan de grenzenloze scrollfunctie.

 

Dit probleem neemt een loopje met je verstand als je je dieper in de wereld van de social media gaat begeven. Met een gezonde 150 vrienden op Facebook beperkt de quatsch zich tot een post of wat per dag, maar zo snel als je de magische grens van 250 vrienden passeert – en nog erger: vrienden uit het buitenland krijgt – dan kan je niet meer om de ongevraagde meningen, ingecheckte glaasjes cola en su-per-leuke dijenkletsers van youtube heen.

 

En ja, het kan nog erger. Al snel zit je vast aan je twitteraccount, waar de feces van je hersenactiviteit een directe verbinding heeft met je tweets. Snel na je eerst bijbaantje bij de Albert Heijn wordt het ook tijd om een Linkedin-profiel aan te maken. Want Linkedin mag zich dan bezighouden met de serieuze zaken des levens, ook meisjes van 16 willen vrienden met je worden om hun ervaringen op de werkvloer uit te wisselen.

 

Gelukkig, we hebben een oplossing: het één post per week-beleid.

 

Immers, door iedereen die zijn leven wil delen op een social media platform op te leggen daar maar één enkele keer per week iets op te kunnen zetten, wordt er hopelijk een beetje nagedacht over wat er met de rest van de wereld gedeeld wordt. Maar, zo simpel is het niet, dit beleid houdt ook in dat al die stiekeme gluurders nu eens eindelijk ook hun zieleroerselen op tafel moeten leggen, ook één keer per week. Nog fijner zou het zijn om een schema op te stellen op welke dag ieders post verschijnt, dan weet je bijvoorbeeld dat je de dinsdag kan mijden. Hopelijk krikt dit beleid het niveau van de timeline, tweets en zelfs je CV op en leidt het zelfs tot een genoeglijke scrollervaring.

 

Het één post per week- beleid: omdat je ook maar één keer per week het vuilnis buiten zet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×