Crowd Tweakers

Als half Nederland gemotiveerd is om voor een rolletje drop en een pakje yoghi 160 km te lopen in vier dagen, dan moet die onvoorwaardelijke inzet toch ook op een andere manier kunnen worden uitgebuit. De vierdaagse brengt een eigenaardige eigenschap naar boven: je blijkt er ineens niet vies van te zijn om je voor een medaille in het zweet te werken, je ondertussen met plezier te laten aanschouwen in je lijdensweg en als het even kan laat je je zonder tegenstribbelen uitdrogen in een hittegolf. We zouden het allemaal kunnen terugvoeren naar Pasen, maar om religie overal de schuld van te geven, dat valt niet altijd goed.

Ons leven bestaat blijkbaar uit het zich en masse bewegen richting een ongrijpbaar doel. We weten dat jij jezelf daar niet toe rekent, want jij bent immers niet zo achterlijk om je aan te sluiten bij die Sultana-verterende stoet op bergschoenen in de vierdaagse, en je kotst jezelf geen berg omhoog bij de Alpe d’Huzes. Dat dachten wij ook, maar helaas, iedereen is massa. Denk eens aan al die keren dat je besloot je spaarrekening aan te breken voor een festival waarvan nog niet eens bekend was wat er überhaupt te zien zal zijn. En weet je nog dat je vervolgens drie dagen lang probeerde op zijn minst het videoscherm te kunnen zien, of bezig was je broekzakken voor de zoveelste maal binnenstebuiten te keren op zoek naar dat laatste muntje? Maar alles voor de ervaring.

Zie je, ook jij bent massa.

Oorlog is ook zoiets, maar net als religie laten we dit dogma deze week ook even over aan ieders eigen overtuigingen.

Sommigen daargelaten, elk mens wil opgaan in een massa. Met dit gegeven in het achterhoofd bieden wij – de crowd tweakers – u het middel dat al uw doelen zal heiligen. Onze werkwijze is als volgt: u biedt uw project bij ons aan en geeft aan hoeveel massa u ongeveer nodig denkt te hebben. Niets is voor ons te gek! Na een kort intakegesprek zullen wij uw evenement omtoveren tot een gebeurtenis waarvan mensen in de microfoon van Filemon zullen zeggen “Ja, met z’n allen, dat is gewoon magisch. Wat een ervaring, wat een sfeer. Volgend jaar weer!”. Mocht deze fysieke crowdsourcing niet genoeg zijn, dan presenteren we het als traditie, goed doel of onmisbare zelfkastijding en iedereen zal gedwee aansluiten in de rij. Massa met een mening, massa met geld of massa met een teveel vrije tijd – u vraagt, wij draaien.

Crowd Tweakers – omdat alle massa aantrekkingskracht heeft

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×