Trekplastic

Niet elk gat in de markt wordt met lucht gedicht. Soms worden er daadwerkelijk dingen uitgevonden. Nederlands kenniscentrum TU Eindhoven heeft plastic ontwikkeld dat licht geeft als je er aan trekt. Met dit licht is blijkbaar heel nauwkeurig te zien waar, wanneer en hoe de polymeren breken. Voor wie even vergeten is wat polymeren ook alweer zijn, vraag het aan hoogleraar Supramoleculaire Polymeerchemie Rint Sijbesma.

Wij vinden plasic dat licht geeft zodra je eraan trekt ontzettend tof. Het laatste wat we willen is dat dit party plastic de post-it achterna gaat: jaren op de plank liggen te verstoffen, wachtend op dat geniale idee. Wij hebben namelijk het gevoel dat deze uitvinding veel meer in zijn mars heeft dan de mogelijkheid om fluoriscerende breekstokjes op techno/trance/dance/house-feesten te vervangen voor interactief trekplastic.

Kortom het trekplastic moet zo snel mogelijk op een nuttige manier geïmplementeerd worden. Wij denken aan sleutelhangers, strandspelletjes en sustainable vuurwerk. Ook zal je nooit meer je tampons over straat zien rollen met plastic tasjes die oplichten zodra ze dreigen te breken. En wat dacht je van anti-aso ruiten die de vandalist verblinden?

Stiefcollectief nodigt jullie uit mee te denken. Want alsjeblieft, laat trekplastic geen post-it worden

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×