ikwaserookbij.nl

1 mei heeft Nederland nooit echt socialistisch rood gekleurd. Immers, na een verloren dag als Koninginnedag is het weer hoog tijd om met de VOC-mentaliteit onder de arm het kantoor in te stappen. Echter, ergens diep in elke Nederlander zit een restje van de jaren zestig wat mee wil lopen in een protest tegen het kapitalisme. We hebben er helaas geen tijd voor, en het is zo’n gedoe; is het je net gelukt op Koninginnedag Amsterdam uit te komen, moet je de volgende dag met een mensenmassa naar Den Haag.

Daarom: ikwaserookbij.nl. Revoluties hoeven tegenwoordig namelijk helemaal niet meer offline in gang worden gezet.

Op ikwaserookbij.nl kun je aangeven bij welk protest je bent geweest, of bij welk protest je was geweest als je niet iets anders aan het doen was. Zo kun je op de dag van de arbeid protesteren én werken!

Daarnaast zijn er nog andere leuke functionalities:

  • je kan een foto van jezelf – van hoe je eruit had gezien als je wel was gegaan – uploaden, zodat er een collage gemaakt kan worden van de offline massa
  • Typ een aanzwepende en ludieke leus bij je naam. De spandoeken zijn immers het leukste van een protest.
  • Geef aan hoeveel decibel je stem ongeveer kan produceren.

 

Wij geloven dat dit hét nieuwe sociale medium voor de diep geëngageerde mens is. Deze persoon begrijpt namelijk dat de straat op gaan simpelweg te veel tijd kost en beter in het verbouwen van macrobiotische groente of een hardwerkend stuckadoorsbedrijf kan worden gestopt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×