Festifize

Het duurt niet lang meer of iemand gaat claimen dat de maatschappij verfestivalliseerd. En dan zal diegene gelijk hebben, want het is de harde waarheid. Normale feestdagen als Koninginnedag dijen uit tot driedaagse hospartijen, Hemelvaart is volgend jaar een tweedaagse schranspartij waar Kerst niet aan kan tippen en zelfs Den Haag kan geen fatsoenlijk eendaags kamerdebat meer houden. Visite en vis blijven dan misschien drie dagen fris, maar dat betekent niet dat je elk moment moet aangrijpen om de grenzen van dit gezegde op te zoeken.

Ook het relicte rookcafé, de terminale bar-dancing, en de nachtclub aan de rand van de A2 weten al lang dat de avonden waarop de tent om zes uur kotsend leegliep voorbij zijn. Ten koste van de festivallisering lopen de discotheken langzaam leeg, want daar is geen conceptuele experience meer te halen, en wil je op Facebook niet dood aangetroffen worden deze zomer, dan zul je een minimum aan festival- instagrams moeten posten.

In de jaren negentig, toen we nog trouw elke vrijdagmiddag voor de radio zaten om de top 40 te luisteren, kwamen de reclame’s van Bob’s Partysaloon in Uitgeest, en de Brothers in Bunnik achter elkaar langs. Voor een festival, weet iedereen, hoef je niet eens reclame te maken, dat is al uitverkocht voor het bestaat.

We kunnen helaas niet de hele wereld redden van de festivallisering. Het duurde zes maanden aan conferentie voordat de Vrede van Versailles getekend werd. Dat een Eurotop ook in een ochtendje afgerond kan worden, daar zal Angela zelf ook wel achter staan, maar dat feestje zal ze zelf moeten organiseren. Wij richten ons liever op het redden van de bar-dancing.

Ain’t gettin’ no FestifAction? – FESTIFIZE BV

Festifize BV, biedt café’s, bar-dancings, nachtclubs en discotheken die de trends niet meer kunnen bijhouden de mogelijkheid om hun concept the Festifizen ©.

Een jaren-60 avond wordt een driedaags Peace&Love Festival, een lady’s night wordt twee dagen klotsen op muziek met uitstekende sanitaire faciliteiten, een pubquiz wordt een zevenkamp met overnachting en nachtspellen, en op het latin-carnaval schud je vier dagen lang je hele lijf tegen een ander waar je anders slechts twee uur de kans had je kruis warm te schuren.

Aanvankelijk zullen we ons richten op de klassieke bar-dancing, maar mocht u geïnteresseerd zijn in onze diensten voor u kwakkelende basischool in Oost-Groningen dan zorgen wij ervoor dat uw leerlingen met een blokkenschema hun eigen lesprogramma kunnen samenstellen voor een spetterend educatiefestival.

info@stiefcollectief.nl voor meer informatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×