Het Zaligheidskeurmerk

De Pasen loopt weer op z’n tijd, maar dat is geen reden om de wijze lessen die we afgelopen tijd hebben geleerd direct te vergeten. In deze dagen van viering, dankbaarheid en nieuwe beginnen komt het besef dat deze waarden voor alle dagen van het jaar moeten gelden. Zaligheid is er niet alleen voor Jezus en de paashaas, zalige dingen zijn er ook voor jou en mij. Het is slechts een kwestie van labelen.

Daarom hebben we paastijd benut voor een diepte-onderzoek naar de kenmerken, uittingen, manifestaties en aspecten van -, en de condities en voorwaarden voor: zaligheid. We zijn tot de volgende conclusie gekomen:

– dat wat zalig is, is fysiek, emotioneel of historisch afgerond.

Een simpele analyse van de paasbrunchtafel levert bijvoorbeeld op dat filet-american onzalig is, vanwege het onafgeronde bereidingsproces, maar dat een plakje kokosbrood, met afgeronde randjes, altijd zalig genoemd mag worden. Daarnaast is wereldvrede een onzalig onderwerp van gesprek aan tafel maar kan de dood van tante Pia wel degelijk een zalige conversatie opleveren.

Andere schokkende conclusies zijn dat Jezus in principe niet zalig is zolang hij van plan is terug te keren en dat onzalige zaken vaak spannender zijn dan zaligheden.

 

Nog enkele voorbeelden:

Onzalig                                   Zalig

Jezus                                Maria

Soya                                 Melk

Aardappelen                     Brood

één ei                               Drie eieren

een lening                        een donatie

overgeven                        poepen

de euro                            de gulden

 

Het Zaligheidskeurmerk- want 1 ei is geen ei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×