Ouwezak & Groentje detachering

Niet zo lang geleden las ik een opiniestuk van een oudere meneer die boos was op een jongere meneer, omdat hij altijd maar wilde veranderen en veranderen, terwijl hij zijn ‘veranderingsporno’ nergens op baseerde. Hij wist namelijk niet eens waar de steden van Europa lagen, iets wat de oudere meneer gewoon op school had geleerd. Hij noemde de jongen een assertief leeghoofd, een product van het nare onderwijs dat alleen gericht is op de individu en het leren opkomen voor jezelf. Toen werd de jongere meneer boos, omdat hij de oudere meneer maar een oude zeikerd vond die te lang in het verleden was blijven hangen. Daarop werd de oudere meneer boos, omdat hij altijd als een oude brombeer werd weggezet zodra hij ook maar een klein beetje kritisch tegen de jongere generatie was.

Daarna las ik een stuk van een mevrouw die dacht dat de mensen op de arbeidsmarkt haar een oude heks noemden, omdat ze zelf bang waren om oud te worden. Voor de grap ging ik zelf eens op de arbeidsmarkt kijken en ik zag dat ze daar overal mensen met ervaring zochten.

Het moet niet veel gekker worden, dacht ik toen. Want klepzeikers en jongeren met een ‘can do’-houding hebben één ding gemeen: niemand wil ons op de arbeidsmarkt. Onze vijand is niet de oude zeikerd of de jonge ondernemer, maar die vieze zelfingenomen veertiger. Laten we dus samen ten strijde trekken tegen deze walgelijke middengroep in onze samenleving!

Daarom Ouwezak & Groentje detachering, voor de gemiddelde werknemer. Voor elke twee banen worden twee werknemers ingezet, een ouwezak en een groentje die samen een gemiddelde ervaring, gemiddelde leeftijd, en gemiddelde ‘hands on’-attitude vertegenwoordigen. De ene dag komt de ervaren ouwezak de boel stagneren, om het de volgende dag weer op te laten bloeien met de ambitieuze naïviteit van het groentje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required
×